Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija lup

Na Faceu mamili djecu da prodaju "travu" za plaću od 8000 kn

droga, oruzje (1)
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/5
01.08.2011.
u 11:54

Ukupna zarada 28-godišnjaka penje se na 180 tisuća kuna. Uhićeno je 11 osoba.

Policijskom akcijom LUP razbijen je lanac preprodavača marihuane i speeda na varaždinskom i međimurskom području. Pretragom stanova na osam adresa ukupno je zaplijenjeno 1370 grama marihuane, tri biljke indijske konoplje, pet digitalnih vaga, 15 mobitela, malokalibarska pušta, pištolj, veća količina streljiva te sedam tisuća kuna – rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi međimurskoj.

Pomagači čuvali drogu

Glavni je organizator bio 28-godišnjak iz Trnovca Bartolovečkog, mjesta nedaleko od Varaždina, u suradnji s dvojicom pomagača, 55-godišnjakom i 25-godišnjakom koji su čuvali drogu. Preprodavači su putem Facebooka i Skype kontaktirali s većim brojem mlađih osoba, ne starijih od 14 godina, kojima su nudili da za njih prodaju marihuanu svojim vršnjacima uz mjesečnu zaradu od šest do osam tisuća kuna.

– Izbjegavali su komunikaciju mobitelima. Neki su roditelji bili sretni što su im djeca smanjila račune za mobitel ne slutivši što rade preko interneta – rekao je Darko Jurčec iz PU varaždinske.

Neslužbeno smo doznali da je mozak cijelog slučaja bio M. M. iz T. Bartolovečkog.

– Nikad nije imao problema s drogom ili policijom. Šokirani smo. Posjetio sam ga dan nakon uhićenja, ali mi ništa nije mogao reći. Kad nam je policija upala u kuću, prevrnuli su je od podruma do krova, ali osim dva mobitela, sedam tisuća kuna i kompjutora, ništa drugo nisu pronašli ni odnijeli – rekao nam je osumnjičenikov otac Stanko M., dodavši da je spomenuti novac njegov sin uštedio radeći u njihovu ugostiteljskom objektu.

Priveli jedanaest osoba

Da mu je sin preprodavao marihuanu i za taj posao tražio maloljetnike, nije znao.

– A kako da znam što mi sin radi dok je zatvoren u sobi!? Nikad mu nisam virio u kompjutor – rekao je Stanko M. Akcija LUP započela je još sredinom ožujka.

– Osumnjičeni su tjedno u prosjeku prodavali oko 500 grama marihuane. Dakle, u četiri mjeseca praćenja uspjeli su prodati oko osam kilograma marihuane, zaradivši pritom najmanje 180 tisuća kuna – rekao je glavni kriminalist PU međimurske Darko Dragičević.

Protiv 11 osoba podnesene su kaznene prijave. Pet ih je pušteno da se brane sa slobode, a ostalima je određen pritvor.

Komentara 20

PB
predrag borna
12:24 01.08.2011.

Glupani se svim silama trude staviti joint trave u istu ravan sa šutom horsa....

NH
N-Hudy
12:36 01.08.2011.

...Kak moraš biti glup da ideš se baviti nečim nezakonitim preko društvenih mreža! Možda su likovi dodali kao Facebook prijatelje neke načelnike postaja ili suce! haha

Avatar cluesblues
cluesblues
14:47 01.08.2011.

prema popisu zapljenjenih stvari, prije bi se moglo reci da se grupa bavila preprodajom mobitela, a marihuana im je bila samo krinka.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije