Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alternativa

Na Facebooku otvoren "Dobrovoljni registar branitelja"

registar
vl
09.04.2010.
u 15:33

Ovo nema smisla, osnujmo dobrovoljni registar. OBJAVIMO SE SAMI, neka nas hapse sve, piše osnivač "registra" Krunoslav Filipović.

Na Facebooku je jučer popodne osnovana grupa "Dobrovoljni registar branitelja", u kojoj njezin osnivač Krunoslav Filipović poziva sve branitelje da objavom svojih podataka kreiraju vlastiti registar branitelja i time prekinu sve igre oko objave.

- Ovo nema smisla, osnujmo dobrovoljni registar. OBJAVIMO SE SAMI, neka nas hapse sve. Ja idem prvi. Imamo zid, slijedite moje podatke na zidu. Molim samo branitelje da ostave svoje podatke, "branitelje" ne pozivam, oni imaju svoj tajni registar - napisao je Filipović u opisu grupe.

Grupa je otvorenog tipa, a u roku od 24 sata prikupila je više od 400 članova. Branitelji bez ustručavanja ostavljaju svoje podatke, ime i prezime, JMBG ili OIB, vrijeme provedeno u Domovinskom ratu i postrojbe u kojima su služili, neki čak objavljuju i skenirane braniteljske iskaznice, a neki i svoje podatke objavljene u nepotpunom registru na stranici www.registarbranitelja.com.

Komentara 71

MA
marko53
17:59 09.04.2010.

Loco-Kad si tako hrabar IME,PREZIME, molim.

DO
doktorica
09:28 10.04.2010.

Neki su bili \"branitelji\" svojih fotelja i igrali se rata za pisaćim stolom

OB
-obrisani-
18:08 09.04.2010.

Loco: \"...ukoliko nije kršio ratno pravo???\" Vidim da nisi pratio suđenje našim generalima uživo. Sad lijepo odi na službenu stranicu ICTY-a, potraži predmet: copy/paste: Gotovina i drugi (IT-06-90) \"Operacija Oluja\" (vidiš li ti čemu se ovdje sudi?!) Sad pročitaj optužnicu,nicu, ( str. 3. od 16) \"12. ...Ante GOTOVINA, Ivan ČERMAK iMladen MARKAČ, zajedno s drugim, niže navedenim osobama, sudjelovali su u udruženom zločinačkom pothvatu sa zajedničkom namjerom trajnog uklanjanja srpskog stanovništva s područja Krajine, silom, zastrašivanjem ili prijetnjama silom, progonima, prisilnim raseljavanjem, premještanjem i deportacijom, oduzimanjem i uništavanjem imovine ili drugim sredstvima. 15. Mnogo osoba je s Antom GOTOVINOM, Ivanom ČERMAKOM i Mladenom MARKAČEM sudjelovalo u ovom udruženom zločinačkom pothvatu. To su bili: Franjo TUĐMAN (pokojni), predsjednik Republike Hrvatske; Gojko ŠUŠAK (pokojni), ministar obrane Republike Hrvatske; Janko BOBETKO (pokojni), načelnik Glavnog stožera HV-a do 17. srpnja 1995., kada je umirovljen; Zvonimir ČERVENKO (pokojni), načelnik Glavnog stožera HV-a (imenovan 17. srpnja 1995.). 16. Sudionici udruženog zločinačkog pothvata koristili su druge ili surađivali s njima, uključujući i one koji su bili pod njihovim zapovjedništvom li stvarnom kontrolom, kako bi omogućili ili izvršili actus reus kaznenih djela nad srpskim civilnim stanovništvom i civilnom imovinom. Meñu onima koje su sudionici udruženog zločinačkog pothvata koristili ili su s njima surañivali bili su: razni časnici, dužnosnici i članovi hrvatske vlade i političkih struktura na svim razinama (uključujući i one u općinskim vlastima i lokalnim organizacijama); razni čelnici i članovi HDZ-a; razni časnici i pripadnici HV-a, Specijalne policije, civilne policije, vojne policije i drugih sigurnosnih i/ili obavještajnih službi Republike Hrvatske (dalje u tekstu: hrvatske snage); kao i druge znane i neznane osobe.\" ponavljam: \"kao i druge ZNANE I NEZNANE osobe.\" Sad kad si pročitao cijelu optužnicu (ne samo ove citate!), imaš transkripte (sa suđenja). Za to ti je potrebno znanje engleskog, nisu prevedeni na tzv. B/H/S, (pitam se zašto? he,he,he). Do sada imaš 28.053 stranica!!! Posebno te upućujem na uvodno Mišetićevo izlaganje i samu obranu generala Gotovine (Kehoe i Mišetić). Kad si sve to pročitao, nikad, ali baš NIKAD ti ne će pasti na pamet da izgovoriš glupost \"...ukoliko nije kršio ratno pravo???\" Ja i dalje stojim i ponavljam: Neprijatelji Hravtske navukli hrvatske naivce da objave svoje podatke. Stvarno moraš biti kreten da objaviš svoje podatke na internetu, a onaj koji to potiče ili je glup ili je pokvarenjak. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije