Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podzemni tunel

Na Dugom otoku JNA je iskopala tunele i otišla. Umalo su postali diskoteka, a sutra bi mogli biti zaklon od smaka svita

19.03.2022.
u 17:02

Morski tunel nekad je trebao biti sklonište podmornicama i torpednim čamcima, u našoj državi neki su ga htjeli pretvoriti u disko, a kakva je situacija danas? I on je nalik na dobro sklonište od katastrofe koja prijeti sa sjevera.

Komentara 16

V0
Vlaskoulicanec3.0
18:36 19.03.2022.

Ljudi moji: dođe li do nuklearnog rata, oni koji će preživjeti vrlo brzo će poželjeti da su bili u centru prve eksplozije i da ih više nema!!!

BE
berija
19:52 19.03.2022.

Dragi uredniče, kako izgledaju nadzemni tuneli? Za razliku od podzemnih iz nadnaslova?

KR
krpicka
18:57 19.03.2022.

Titinih tunela i podzemnih labirint dvoraca puna je Juga od Triglava do Gevgelija. Najstrašniji sam vidio u ratnoj 1991/1992, u surom Velebitu, danas je mali dio toga čak "otvoren" za javnost u sklopu NP Paklenica u Starigradu iznad Anića kukova,, kojeg su već 1946. započeli rukama i kampovima i pijucima kopati i dubiti najgore osuđeni ustaše i domobrani izdvojeni i dovedeni iz križnih putova. Niti jedan od njih nije bio poimence nigdje zapisan, lokalni KNOJ/OZNA čuvari mogli su ih smaknuti kad god su poželjeli, a u konačnici ionako su svi bili unaprijed određeni za likvidaciju. Na stotine i tisuće ih je ubijeno i leševi su u nekoliko velebitskih "kava/pećina" bacamo te potom živim vapnom zaliveni. Kosti nakon 1950. su zatrpane kamenjem. Jedini očevidci su bili partizanske obitelji Ramić i Marasović, ali one su dosljedno do vlastite smrti od straha morale šutjeti i do današnjih dana nitko nije odao mjesta tih kava grobnica. Nakon 1948. pristigli su i neki IBovci sa Golog otoka kao pomoć te znatan broj zarobljenih švabskih vojnika i folksdojčera iz Bačke, Srijema i Slavonije. Od Njemaca su smrti oslobođeni samo par intelektualaca i neki inženjeri, ali su nakon iscrpljenosti dopremabžni na granicu s Austrijom i uz zabranu ulaska u SFRJ za cijeli život. Put u Velebit i iz Velebita ionako nisu vidjeli, pa ga nisu niti mogli naknadno ikonu otkriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?