Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katolička osnovna škola Požega

Na državnom natjecanju zborova osvojili zlatnu plaketu

Zbor Katoličke osnovne škole
Foto: Ljiljana Marić
1/2
09.05.2014.
u 13:54

Ovo je za našu mladu školu povijesni događaj jer smo prvi puta sudjelovali na jednom državnom natjecanju i već smo postigli ovako sjajan rezultat - istaknuo je Ivica Žuljević, ravnatelj škole

 

Katolička osnovna škola Požega koja postoji tek pet godina postigla je veliki rezultat na netom završenim 57.glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, odnosno državnom natjecanju zborova osnovnih i srednjih škola te kulturno umjetničkih društava. Pjevački zbor škole pod vodstvom prof. Ljube Šolić u kategoriji zborova od prvog do petog razreda u kojoj se natjecao 21 zbor osvojio je zlatnu plaketu.

-Ovo je za našu mladu školu povijesni događaj jer smo prvi puta sudjelovali na jednom državnom natjecanju i već smo postigli ovako sjajan rezultat. Bit će ovo i motiv za dalji rad na području glazbe koju mi kao katolička škola nastojimo posebno njegovati kao što to čini Crkva već stoljećima. Glazbe je osim toga vrlo važna sastavnica odgoja mladih ljudi – istaknuo je Ivica Žuljević, ravnatelj škole.

Svoje zadovoljstvo nije krila ni prof. Ljuba Šolić koja je do sada kao dirigentica već nekoliko puta sudjelovala na državnom natjecanju vodeći zborove drugih škola i osvajajući nagrade. –Ova nagrada koju je osvojio Zbor Katoličke osnovne škole mi je posebno draga i predstavlja jedan veliki uspjeh jer se radi o školi koja je još u stvaranju i koja ima tek prvih pet razreda. Radosna sam i kao dirigentica zbora i kao djelatnica škole i kao vjernica. Ponosna sam što sam svoje znanje i trud mogla uložiti u ovaj uspjeh – istaknula je prof. Šolić koja je zahvalna i korepetitoru Tomislavu Juriću, ravnatelju škole od kojeg imaju veliku podršku te biskupu Antunu Škvorčeviću, osnivaču škole.   

Zbor se na natjecanju predstavio pjesmom Jež koja je bila obavezna za sve zborove te pjesmama Jutarnji vjetar, Lopta i Salve Regina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije