Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na dražbi Sinovčićeva obiteljska kuća i zemljišta

Sinovčić je zbog afere Riber bio u Remetincu, odakle je izašao kada su ispitani svi svjedoci. Njegovo medijsko carstvo nakon toga se raspalo
18. siječnja 2016. u 20:47 7 komentara 2156 prikaza
Reno Sinovčić
Foto: Željko Mršić/PIXSELL

Reno Sinovčić, nedavno optužen u aferi Ribar teškoj oko 120 milijuna kuna, uskoro bi na javnoj dražbi mogao ostati bez imovine u Novigradu i u Zadru.

Andrej Korljan, odvjetnik Rene Sinovčića, potvrdio nam je da je u srijedu zakazana javna dražba u ovršnom postupku koji je još 2012. pokrenula Porezna uprava. Sinovčića tereti za porezni dug njegove zaštitarske tvrtke od 3,6 milijuna kuna. Među Sinovčićevom imovinom na bubnju su i obiteljska kuća i vrt u Novigradu te tereni u Gaženici u Zadru. Ta je imovina procijenjena na nešto manje od tri milijuna kuna. Kuća i zemljište neće se moći kupiti ispod dvije trećine vrijednosti.

Uz Sinovčića su u aferi Ribar, za koju je u prosincu USKOK podigao optužnicu zbog zloporaba položaja i ovlasti te više poticanja na zloporabe u gospodarskom poslovanju, optužena i dva nekadašnja direktora NK Zadra te petoro zadarskih poreznika. Sam spis ima na stotine stranica. Odmah nakon optužbi za izvlačenje novca iz NK Zadra i za prijevare u predstečajnoj nagodbi medijske grupe Vox, carstvo ovog ribara, nogometnog suca, a naposljetku i vlasnika više medija u Zadru raspalo se. U medijskoj grupi Sinovčić je imao dnevni list Vox, zatim dva tjedna lista te televiziju VOX.

>>Sinovčića USKOK tereti i zbog privatizacije NK Zadra

>>Sinovčić od Kalmete zatražio odgovor zašto je NK Zadru otkinuto milijun kuna

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar delminium
  delminium:

  ma ja, uzmu mu sve a on sa strane ima desetke milijuna

 • sandra.markovic.94695:

  a gdje je ostala ekipa iz remetinca i zasto se ne naplati i taj dug? pa ovo je sica koliko je dosada uskok uhitio i sudstvo proglasilo krivima.

 • Ante tTony:

  Hrvatsku triba pomest od lopova poput veliki ko Senader,Mesic sve do naj sitniji uhljeba drugacije ne mozemo na zelenu granu.Nesto se suska da je drug mesi sa grupicom anifasista na drzavni racun posjetio Kim Jong-un demokratsku Koreju.