Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA IGRA

Na dječaka pao betonski blok od 50 kg – bori se za život

\'30.05.2010.,Zagreb - Marijan Lozancic,otac djeteta nastradalog jucer u Brdovcu,fotografiran prije posjeta ispred Klaiceve bolnice. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
30.05.2010.
u 12:57

Dječja igra na betonskoj paleti umalo je završila kobno.

Martin Lozančić (8) bori se za život na Odjelu intenzivne njege u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj nakon što je na njega u subotu oko podneva pao betonski blok težak 50-ak kilograma. Dok se s prijateljima igrao na neograđenom skladištu građevinske tvrtke AS-metal d.o.o. u Ulici Matije Gupca u Brdovcu, nova lopta koju mu je otac kupio pala je na paletu betonskih blokova visokih 150 centimetara, a kada ju je Martin pokušao dohvatiti, nepričvršćeni blok pao je na njega.

Majka shrvana
– Samo sam ga pet minuta izgubio iz vida i evo što se dogodilo. Pitao sam gdje je Martin, a susjedi su me već dozivali. Sigurno se išao pohvaliti novom loptom koju sam mu kupio – na rubu suza i drhtavim glasom rekao je Martinov otac Marijan.

Nakon neprospavane noći, jučer u 14 sati otišao je u Klaićevu bolnicu vidjeti sina čije je stanje tijekom noći bilo stabilno, ali i dalje se čeka kako će Martinov mozak reagirati na hitnu operaciju koja je obavljena čim je stigao u bolnicu. Dječak, kaže njegov tata, ima nagnječenje mozga.

–Liječnici su bili iskreni. Rekli su nam da je njegov život u opasnosti i da se sada jedino možemo moliti Bogu i čekati – nastavio je.

Njemu i supruzi teško je gledati sina priključenog na aparate, ali nekako su uspjeli smoći snage i ući u njegovu sobu.

– Supruga ne želi ni s kim komunicirati, a kada smo kod kuće u Brdovcu, rijetko i izađe iz spavaće sobe. Ne želi jesti i stalno joj je muka, a najteže mi pada kad me kćeri Katarina (12) i Antonija (11) pitaju kada će njihov braco doći doma – s knedlom u grlu objasnio je Marijan koji još ne može vjerovati što se dogodilo njegovu sinu.

Ni susjedi obitelji Lozančić ne mogu vjerovati da je nastradao mali Martin. – Boli me sve kao da je moje dijete, ali doista ne znam što je ondje radio. Istina je da se djeca igraju na parceli AS-metala, ali on rijetko kad. Inače igra nogomet u klubu BSK Brdovec pa baš i ne odlazi na skladište, ali čini se da je samo pet minuta nepažnje bilo dovoljno da se dogodi nesreća – komentirali su stanovnici Ulice M. Gupca. Ne shvaćaju da su se djeca i nakon tragedije opet nastavila ondje igrati. – Čim je otišla policija, izašli su iz dvorišta i nastavili se igrati na skladištu kao da se ništa nije dogodilo.

Prigovori vlasniku

Nakon što je Martin ozlijeđen, neki od susjeda negodovali su što skladište nije ograđeno, a vlasnik tvrdi kako je to prvi put da mu prigovaraju. – Do sada im nije smetalo, a djeca se na mom zemljištu igraju već 10 godina jer nemaju gdje drugdje. Nikada nisam imao problema zbog toga što parcela nije ograđena, a policiju su jedino zvali stariji susjedi kojima je smetalo što djeca stvaraju buku, a oni bi se odmarali – kazao je Slavko Anušić, vlasnik tvrtke AS-metal d.o.o. Je li skladište građevinskog materijala morao ograditi te postoji li eventualno odgovornost vlasnika tvrtke tek će se vidjeti, nakon što policija dovrši obradu.

Komentara 7

KR
kreont
18:25 30.05.2010.

joj joj, tko zna kak će mali još proć sada bi trebalo teško i jako kazniti sve odgovorne za ovu nesreću

MM
Mladen Miletić
23:48 30.05.2010.

O čemu se radi ? Tipična Hrvatska stari zaostali balkan ; djeca nemaju igralište ministar nesmije svjetlo dovesti u selo; roditelji se nebrinu za djecu, a poduzetnici su za hrvate oni ljudi koji ostave betonske blokove da vise u zraku !

OB
-obrisani-
16:47 30.05.2010.

Zašto je problem tu i tamo pogledati što i gdje je djete ? Zašto je ljudima koji trebaju razmišljati o tome kako dići ogradu teško uraditi ono što moraju uraditi? Dakle nanovo ponavljam! Odrasli prave sranja a djeca stradavaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije