Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plesokaz u požegi

Na daskama Gradskog kazališta zaplest će 350 plesača iz 5 zemalja

plesokaz,ples
Ljiljana Marić
27.02.2013.
u 17:09

Dvodnevni program u Gradskom kazalištu organiziran je u dvije tematske večeri – večer suvremenog plesa i klasičnog baleta te večer how, jazz, hip hop, break, street i step plesa.

U organizaciji Plesne radionice Ilijane Lončar u Požegi će se ovog vikenda održati 12. po redu Plesokaz. Ova jedinstvena plesna manifestacija, za sada jedina takva u Slavoniji, okupit će 350 plesača iz 26 ansambala i 19 gradova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Makedonije i susjednih zemalja.

Dvodnevni program u Gradskom kazalištu organiziran je u dvije tematske večeri – večer suvremenog plesa i klasičnog baleta te večer how, jazz, hip hop, break, street i step plesa.

Požeški plesači, kakao je kazala Ilijana Lončar, predstavit će se koreografijama iz projekata "Plešimo hrvatsko", a za goste Plesokaza bit će upriličena projekcija dokumentarnog filma posvećenog Milani Boroš koja je ostavila značajan trag u suvremenoj plesnoj umjetnosti. Upravo prikazivanje dokumentarnog filma na temu plesa jedna je od specifičnosti požeškog Plesokaza.

– Pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo kulture, Grad Požega i Požeško-slavonska županija. Prvi put se dogodilo da nemamo nijednog sponzora. Želim naglasiti da sam zadovoljna što smo unatoč teškim i kriznim vremenima uspjeli organizirati Plesokaz, iako to nije bilo lako. Nadamo se da će i požeška publika prepoznati naš trud kao i značaj i ljepotu plesne umjetnosti koju će ovog vikenda prezentirati brojni plesači – poručila je Ilijana Lončar te pozvala posjetitelje da ne propuste ovu jedinstvenu plesnu manifestaciju.

U dopodnevnim satima plesači u dvorani Grabrik moći će sudjelovati na seminarima suvremenog plesa i jazz dancea. Ulaznice za Plesokaz mogu se kupiti sat vremena prije programa na blagajni kazališta po cijeni od 20 kuna.

>>Oko 1500 plesača natjecalo se za odlazak na svjetsko prvenstvo

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije