Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U IME OBITELJI'
Povratak na članak

'Na blagdan Svih svetih većina radnika u trgovinama je prisiljena raditi'

Unatoč brojnim zahtjevima sindikata, crkvenih institucija i građanskih udruga, uključujući i 'U ime obitelji', da se nedjelje i državni blagdani učine neradnima, što je već prihvaćen europski trend, Vlada premijera Plenkovića ignorira kršenja prava naših radnika, stoji u priopćenju.

Komentari 14

AR
Archangel711
13:39 01.11.2019.

Šta serete opet!!! Ja radim noćnu smjenu i dobit ću pošteno plačeno i nikome ne cvilim

VL
DH
dalibor.hren
14:38 01.11.2019.

Za sve su krivi nesposobna vlada i idioti koji na današnji dan, Dan svih svetih, idu u trgovine!

VL
DU
Deleted user
16:24 01.11.2019.

Moraju raditi da nahrane popove pedofile. I danas pred bolnicom stoji osoba s transparentom od ove retardirane udruge protiv pobačaja. Zar i ta osoba ne bi trebala biti sa svojom obitelji???? Usput gospođo Markić i danas će kineski radnici vrijedno raditi na pelješkom mostu. Više volim Kineze nego takve Hrvate poput vas koji bi nas odveli u srednji vijek.

VL
DD
dr dragon
18:16 01.11.2019.

Zašto štrakaju samo učitelji zašto ne štrakaju i trgovci?

VL
Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
14:12 01.11.2019.

normalno da moraju raditi svecom i petkom kada vi svi vjenici i dalje hodočastite po trgovinama,em ste lažni vjernici,em ste licemjeri,em lažete da nemate mogucnost otici u normalno vrijeme..sramite se

VL
ST
stefj
13:32 01.11.2019.

Stvar je jednostavna, ako ljudi neće raditi, neće biti love za uhljebe. Ako zatvorite trgovine na praznike, subote skratite i sl, to vam lako može doći i do 100 neradnih dana u godini, što će vam sigurno donijeti preko 10% manje prihode od PDV-a... Sad zamislite koji je to udar na proračun, a samo slijedeće godine treba skupiti 8 milijardi više za uhljebe. Plaće im rastu nekoliko puta više nego što raste BDP, a stalno se pokušava uništiti što više realnog sektora. Kao da neki ne shvaćaju da ne mogu samo živjeti na zaduživanju unuka i praunuka, te na otimanju tuđeg... Već sada imamo najviše poreze među tranzicijskim zemljama i bez obzira na to, svi mediji, sindikati, a i javnost bez problema su odbacili najavljeno smanjenje PDV-a i umjesto toga dizanje plaća uhljebima. Nitko nije rekao niti riječ protiv, samo se uhljebi bune da im niti to nije dovoljno... To je Hrvatska i onda netko bulazni o zatvaranju trgovina nedjeljom...

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:54 01.11.2019.

Zašto samo trgovci....zašto ne i vojnici, policajci, konobari, kuhari, pekari, vozači ili ako vam kuća gori ne zovite vatrogasce nek gase ovi iz udruge "niš koristi"...

VL
DK
davor.kozic21
17:40 01.11.2019.

nikad nisam radio na blagdane pogotovo krscanske niti necu a ko nemoze kupit kruh dan prije natreba fa ni jest

VL
LU
lukathereem
17:01 01.11.2019.

Nisu se uhljebili jbg

VL
DJ
DjD
15:07 01.11.2019.

Tko je protiv- neka ne ide u trgovinu. Albanac, musliman radi u svojoj pekari danas. U ime svoje obitelji koju prehranjuje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.