Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNA NESREĆA

Na 70-godišnjaka pala čelična vrata teška pola tone

vrata
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/4
16.03.2010.
u 10:54

- Zadobio je teške ozljede, odnosno frakturu lubanje, slomljena mu je ključna kost te više rebara - rekao nam je to Zvonimir Andrić, 33-godišnji sin stradalog starca.

ZADAR - Na 70-godišnjeg Filipa Andrića iz Gračaca jutros u 6 sati pala su čelična vrata težine više stotina kilograma dok je nosio stari papir u zadarsku tvrtku koja se bavi preradom papira.

- Zadobio je teške ozljede, odnosno frakturu lubanje, slomljena mu je ključna kost te više rebara - rekao nam je Zvonimir Andrić, 33-godišnji sin stradalog starca.

- Došli smo iz Gračaca donijeti papir koji smo sakupili u našoj trgovini. Kad je tata išao pomoći dečkima da otvore čelična vrata, ona su su se samo srušila na njega i poklopila ga. Bio je to stravičan prizor. Otac je samo nestao pod vratima. Potrčao sam zajedno s dvojicom radnika i uspjeli smo podići možda i pola tone teška željezna vrata i izvući ga. Otac je bio bez svijesti i sve je bilo puno krvi - rekao nam je Zvonimir Andrić, dodajući da mu je otac hosptaliziran u zadarskoj bolnici na Odjelu traumatologije i da ne zna je li u životnoj opasnosti.

- Dok smo ga vozili u bolnicu, došao je svijesti i pitao me gdje je pao. Nije bio ni svjestan što se dogodilo. Ova vrata su već u nekoliko navrata ispadala iz ležišta, ali nikad nisu pala na vanjsku stranu sve do jutros - rekao nam je Zvonimir Andrić.

Iz tvtke koja se bavi skupljanjem i preradom papira nisu htjeli ništa komentirati. Samo su demantirali da su vrata padala i prije. 

Komentara 5

RO
RodeGraven
11:56 16.03.2010.

nezgodno

MM
Mladen Miletić
11:15 16.03.2010.

Pitajmo pravnika , zakon u normalnim zemljama kažnjava vlasnika vrata zbog tehničke neispravnosti. Starac sam kriv iči raditi privatno ono što nije njegov posao . To na ppravom zapadu ne postoji, prema tome sukrivac . Svako sljedi prema hr. uvjetima nekih 100-500 kuna odštete, nakon prničenja od 5 -10 dodina i ako ne propadne vlasnik jakih vrata ...

BO
bomba
11:25 16.03.2010.

mister1x5 Skupljati stari ili kako smo ih prije zvali sekudarne sirovine nije posao na crno, i ne podliježe zakonu o radu a samim tim nije sukrivac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije