Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA IM NEĆE TAJ DAN POKVARIT'

Na 60. obljetnici komunističke Kine ne smije padati kiša

Kina, etnički sukobi, ujgurska manjina
Reuters
23.09.2009.
u 13:09

Vojno zrakoplovstvo iskoristit će 18 zrakoplova koji će izbacivati kemijska sredstva za rastjerivanje kiše u atmosferi, dok će "48 vozila za razbijanje magle" upotrijebiti slična sredstva u zračnim lukama.

Kina će uložiti ogromna sredstva kako bi spriječila da kiša ili magla pokvare proslavu 1. listopada u Pekingu kojom će se obilježiti 60. godišnjica komunističkog režima.

Vojno zrakoplovstvo iskoristit će 18 zrakoplova koji će izbacivati kemijska sredstva za rastjerivanje kiše u atmosferi, dok će "48 vozila za razbijanje magle" upotrijebiti slična sredstva u zračnim lukama, javljaju mediji.

Prva vojna parada u deset godina, u kojoj će sudjelovati oko 100.000 ljudi, i veliki vatromet na trgu Tiananmenu u središtu Pekinga glavni su događaji na proslavi 60. godišnjice komunističkog režima.

Poželjno je vedro nebo zbog vojne parade koja će biti prilika da Kina pokaže oružje visoke tehnologije.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
13:47 23.09.2009.

Komunistički Kapitalizam , kako mi to nekako zvuči Poznato !!??

BT
bili-tartuf
15:17 23.09.2009.

...i kod nas u komunjyizmu, dok je bija tito-nikada nije padala kisá i bilo ruzno vrime,...bi rekli yugonostalgicári !!..-:))

FR
frka
16:02 23.09.2009.

Ocito, i Kina voli graditi Potemkina sela!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije