Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MIROVINI

Na 431. rođendan grada službeno umirovljen pas vodič Zola

zola
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
20.07.2010.
u 14:39

O njoj su pisali pjesme, postala je glavni lik slikovnice, a zaslužna je i za mijenjanje nekih odredbi.

Točno na 431. rođendan Karlovca i uoči svog 12. rođendana službeno je umirovljen zasigurno najpoznatiji četveronožni stanovnik našeg grada - pas vodič za slijepe, Zola. Prvi pas vodič za slijepe u Karlovačkoj županiji, ali i jedan od prvih u Hrvatskoj, Zola je sa svojim korisnikom Mirsadom Bećirevićem uporno rušila barijere nerazumijevanja između slijepih i videćih osoba. Zaslužna je čak i za mijenjanje nekih odredbi - upravo zbog nje i nehumanog izbacivanja iz vlaka o kojem su pisali svi mediji, Hrvatske željeznice dozvolile su ulazak u vlak psima vodičima slijepih osoba. O njoj su pisali pjesme, postala je i glavni lik slikovnice, a zasluženu mirovinu provest će kod poznate karlovačke veterinarke Nine Domišljanović. A Mirsad Bećirević dobit će novog vodiča, također crnu labradoricu imena Pina.

Ključne riječi

Komentara 2

FE
fellix1601
08:05 21.07.2010.

Prava je šteta što te tako drage i korisne životinje žive tako kratko. I što reći.... , sretni ti bili tvoji umirovljenički dani , koje si tako zaslužila. Puno zdravlja i sreće uz tvog gospodara !!!!

FE
Felicijen
22:08 22.07.2010.

Možda da ga kao penzionera zaposle kao savjetnika u Vladi da nas izvede iz ovog mraka? Njemu bi to sigurno uspjelo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije