Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hodočašće

Na 30. obljetnicu ukazanja srušeni svi rekordi u Međugorju

Gospa (1)
Foto: Zoran Grizelj/Večernji list/PIXSELL
1/7
25.06.2011.
u 16:32

Više od 100 tisuća hodočasnika, misna slavlja na više od 20 svjetskih jezika, hodočasničke skupine iz više od 100 zemalja svijeta slika su iz Međugorja

Više od 100 tisuća hodočasnika, misna slavlja na više od 20 svjetskih jezika, hodočasničke skupine iz više od 100 zemalja svijeta, dokaz su da, bez obzira na rezervirani stav službene Crkve, međugorska ukazanja privlači iz godine u godinu sve više vjernika. Broj i šarolikost državnih zastava, Australije, Kanade, SAD-a, Južne Koreje, Meksika, Argentine, Velike Britanije, Italije, Irske, Francuske, Njemačke, Poljske, Španjolske, Libanona..., govore da je međugorski fenomen ušao u sve dijelove svijeta.

Ukazanje i poruka

Od hladne Aljaske do sunčane Tasmanije, od siromašnog Zimbabvea do progresivne Južne Koreje, svi su se skupili na platou oko crkve svetog Jakova. Mole, pjevaju, svjedoče, a neki, pod utjecajem nekog neobjašnjivog kajanja ili ushićenja, čak plaču. Plakali su i molili brojni hodočasnici koji su s Ivanom Dragićevićem, jednim od šestero vidjelaca, na mjestu Podbrdu prekjučer u večernjim satima čekali novo Gospino ukazanje i poruku.

Pjesma i molitva nakon nekoliko minuta potpune tišine prolomila se međugorskim krajem kad je vidjelac Ivan objavio vijest da je Gospa je došla jako radosna i vesela, u zlatnoj haljini i s tri anđela. – Draga djeco, i danas se radujem zajedno s vama i u radosti vas pozivam da prihvatite moje poruke i živite moje poruke. Neka vam moje poruke postanu život, ugradite ih u vaše živote, neka budu hrana na vašem životnom putu. Znajte, draga djeco, da sam s vama kad vam je najteže, da vas hrabrim, tješim i da zagovaram kod svog Sina sve vas. Zato, draga djeco, ustrajte u molitvi i ne bojte se – glasila je posljednja Gospina poruka, koju je emitirao međugorski crkveni mediji. Emotivno je bilo i pred starom roditeljskom kućom vidjelice Vicke Ivanković u Bijakovićima koju je već ranih jutarnjih sati “okupiralo” nekoliko tisuća vjernika iz cijelog svijeta, gdje je talijanski jezik ipak dominirao. Vidjelica Vicka, koja svojom pojavom i karizmom budi najviše poštovanja među hodočasnicima, pozdravljala je okupljeno hodočasničko mnoštvo, koje ju je u egzaltiranom stanju dočekalo klečeći ili plačući.

Doživljaji hodočasnika

Iako je rad vidjelaca, ukazom mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića, zabranjen u prostorima koji se nalaze pod ingerencijom međugorskog župnog ureda, hodočasnici u cik zore dočekuju ih ispred njihovih obiteljskih kuća ili mjesta Gospinih ukazanja. – Ovo je prekrasno, ništa mi nije bilo teško. Čak ni ova vrućina na koju nisam u hladnoj Kanadi navikla. Sve smo izdržali – prepričava nam doživljaje kanadska hodočasnica Aline Caissie iz grada Monctona, smještena u kanadskoj pokrajini Westmorland County. U gomili pronalazimo i američki bračni par iz New Yorka – Carlla i Karren Miller. – Ovo je čudotvorno mjesto – kazali su.

Ključne riječi

Komentara 511

OB
-obrisani-
20:07 25.06.2011.

Srbi bre, mnogo lažete. Postali ste kao narod sljedbenici Sotone. :)

TV
tiha voda
21:23 25.06.2011.

Hej turbina, znaš li ti normalno komunicirati? Uistinu si GRD čovjek, pun si mržnje, a to nije dobro.

TU
turbina
20:06 25.06.2011.

pa šiptaru, upravo ste vi prokleti balkaneri naša zadnja veza sa jugoslavijom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije