Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor odlučuje

N. Šernhorst i Z. Pičuljan kandidati za suca Ustavnog suda

\'sudnica, sudacki cekic\'
Ilustracija
25.01.2011.
u 16:40

Ako se postigne dogovor, imat ćemo suca, ako ne, ponovit ćemo izbor, zaključio je Šeks.

Saborski odbor za Ustav predložio je Saboru da na upražnjeno mjesto suca Ustavnog suda postave ili sutkinju Nevenku Šernhorst ili aktualnog državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa Zorana Pičuljana. Mandat sutkinji Nevenki Šernhorst istekao je još prije ljeta, ali joj je produžen za šest mjeseci zbog "propalog" izbora novog suca. Iako je Odbor odlučio da pred zastupnike idu oba kandidata, i Šernhorst i Pičuljan, oporbeni članovi odbora bili su suzdržani na glasovanju.

– Kada će se izbor provesti i u kojem vremenu odlučeno je bez konzultacija iako su za izbor sudaca potrebne dvije trećine zastupnika. Oporba je dovedena pred gotov čin i zato nećemo glasovati da oba kandidata idu prema Saboru – obrazložio je SDP-ov Josip Leko. Predsjednik odbora Vladimir Šeks poručio mu je da se izbor ne može provesti na ni jedan drugi način nego po ustavnom zakonu o Ustavnom sudu.

–  Pokušat ćemo se prije sabornice dogovoriti. Ako se postigne dogovor, imat ćemo suca, ako ne, ponovit ćemo izbor – zaključio je Šeks.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije