Naslovnica Vijesti Svijet

N. Sad i Vojvodina moraju imati svoju policiju i službu sigurnosti

Potrebna nam je vojvođanska služba koja će voditi računa o sigurnosti svih nas, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak
08. listopada 2013. u 09:38 0 komentara 228 prikaza
Nenad Čanak (1)
Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Vojvodina mora imati svoju policiju i službu sigurnosti kako bi zaustavili talas nasilja u Novom Sadu i pokrajini, rekao je danas predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

- Potrebna nam je vojvođanska policija, kakvu smo imali do prije 25 godina. Zato nam je potrebna vojvođanska služba koja će voditi računa o sigurnosti svih nas, kakvu smo imali prije 25 godina i jedan dan. Treba nam normalan, miran život, kakav smo imali prije 25 godina i jedan dan... I zato: ima nas, bit će nas, ima Vojvodine, bit će Vojvodine, predati se nećemo nikada, rekao je Čanak koji je prisustvovao obilježavanju šeste godišnjice velikog antifašističkog prosvjeda u Novom Sadu.

Govoreći o trenutačnoj sigurnosnoj situaciji rekao je da ne prođe niti jedan dan, niti jedna noć a da netko ne ostane mrtav na ulicama Novog Sada i Vojvodine. Postavio je i pitanje kako je došlo do toga da čovjek više ne može da se normalno i slobodno kreće ulicama Novog Sada koji je prije samo 25 godina i jedan dan bio najmirniji grad u SFRJ. Dodao je i da je Novi Sad četiri godine čekao da državna vlast imenuje načelnika policije u gradu kao i da zabranjena organizacija Obraz i dalje funkcionira i pojavljuje se na svakom skupu gdje treba propagirati mržnju i nasilje.

- Samo kriminalci su sigurni, a građani strijepe za sigurnost djece. Fašizam \"upuzava\" u život svakoga dana i zloslutni znaci fašizma su svuda. Tko to ima pravo da u ime, ne znam kakvog nacionalnog osjećaja, skandira jednu od najstrašnijih parola koja se može smisliti: \'Nož, žica, Srebrenica\'? Tko može određivati tko smije da dođe u naš grad kao naš gost, a onda da mu automobil, zbog registarskih tablica, bude razbijen sjekirama? Tko može određivati tko smije da izađe na ulicu i da se okupi? A to je ustavno pravo građana ove zemlje!, rekao je Čanak.

>>Vučić rekao kako nema govora o autonomiji Vojvodine

 

 

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.