Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprečna mišljenja

N. Matanić: Ne želimo spuštati cijenu za Central ispod procjene, Jelić: Iznos može biti samo veći

central
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
11.06.2014.
u 16:36

Karlovačku oporbu i gradsku vlast posvađao novac - sporna je cijena prodaje Centrala, ali i dotacija za medije

Iako je Jozo Kaleb na javnoj dražbi kupio bivši hotel Central za 1,2 milijuna kuna od Žitoproizvoda, prodaja još nije gotova. Naime, po raspravi na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, prodaja hotela mogla bi biti upitna, jer još Grad Karlovac, koji je vlasnik polovice objekta, nije prodao svoj udio.

(Pre)prodaja zemljišta

On bi trebao iznositi, ukoliko je suditi po postojećoj procjeni, 2,4 milijuna kuna, polovica od procjenjene vrijednosti hotela.SDP-ova vijećnica Marina Novaković- Matanić prozvala je predsjednika Vijeća Mihovila Stanišića da je na predsjedništvu vršio pritisak da se udio Grada proda za pola iznosa, kao što je napravio Žitoproizvod.

– Mi ćemo spuštati cijene kako bi netko mogao dalje trgovati nekretninom. Kao u slučaju prodaje zemljišta u Grabriku gdje je, nakon što je Grad prodao zemljište, ono preprodavano još nekoliko puta i svatko je zaradio - protestirala je Novaković - Matanić.

Stanišić tvrdi kako je samo tražio od vijećnika da promisle po kojoj će cijeni Grad prodati udio, dok joj je gradonačelnik Damir Jelić odgovorio da je prodajom zemljišta u Grabriku Grad zaradio 9 milijuna kuna i time ustabilio proračun, a za prodaju udjela u Centralu kazao je da će ići nova procjena, te da će cijenu prodaje odrediti Vijeće, a ne on.

– Zbog čega Hrvatskom Radio Karlovcu oduzimate 125.000 kuna i dajete Karlovačkom tjedniku u rebalansu proračuna? Zar Radiju novac ne treba ili ste već odlučiti tko ostaje, a tko propada - napala je Jelića Novaković-Matanić. Prvi čovjek Grada pokušao je objasniti kako oba medija imaju obećanih pola milijuna kuna, te da je riječ o dodatnim iznosima koje Grad u rebalansu može izdvojiti za medije.

Bolne odluke

– Radio će dobiti 125.000 kuna, a Tjednik ukupno još 875.000 kuna, od toga 125.000 kuna dajemo Novom listu jer bez tih novaca novi broj Tjednika ne bi bio tiskan. Nema to nikakve veze sa sudbinom medija, o njoj ćete tek odlučivati, ali će konačan rasplet donijeti i neke bolne odluke - dodao je Jelić i rekao da je u svom mandatu za oba gradska medija dao 18 milijuna kuna poreznih obveznika, te da tako dalje neće moći.

Ponovio je da je za opstanak oba medija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije