Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanje

MZOŠ: Obustavom studijskih procesa krše se zakon i Ustav

\'UNUTRASNJA, 140700 PRAVNI FAKULTET SNIMILA KSENIJA DIVJAK\'
Arhiva VL
04.07.2011.
u 12:36

Ministarstvo upozorilo čelnike Pravnog, Medicinskog i Filozofskog fakulteta u Zagrebu da zaposlenike prisiljavaju na štrajk čime im se krši zajamčeno pravo na rad.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa (MZOŠ) poslalo je priopćenje za javnost u kojem upozoravaju čelnike Pravnog, Medicinskog i Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su najavili obustavu studijskih procesa da time krše ne samo zakon nego i Ustav. Naime, tim činom sve zaposlenike prisiljavaju na štrajk čime im se krši zajamčeno  pravo na rad.

Ministarstvo zbog toga traži od čelnika spomenutih fakulteta da poštuju Ustavom i zakonom zajamčena prava svih svojih zaposlenika, a same zaposlenike spomenutih  fakulteta poziva da svako kršenje prava u smislu onemogućavanja rada, osobito ako bi ih u radu onemogućavali njihovi nadređeni (dekani, prodekani, voditelji odsjeka i sl.) jave ministarstvu na e-mail ured@mzos.hr.

U priopćenju se navodi i da će Ministarstvo svim zaposlenicima koji žele raditi pomoći kako bi im se osiguralo njihovo pravo na rad, pa makar to značilo održavanje ispita i konzultacija na drugim lokacijama.

>>''Ako treba, ispite ću studentima održavati i u okolnim kafićima''

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:39 04.07.2011.

Kome se ne radi u državnoj službi (na fakultetima), neka izvoli pronaći drugi posao. Mi porezni obveznici i kroz poreze i kroz školarine izdvajamo hrpu novaca za njihove, za hrvatske prilike, velike plaće i ostale privilegije (božićnice, dnevnice na službenim putovanjima, seminare...), a njima se ne radi! Vrijeme je da se tome konačno stane na kraj! Oni kao da nisu svjesni u kojem vremenu žive i da vani vlada tržište! Tko ne želi raditi, bez njega se može!!! Dakle, nema šta Vlada njih moliti da rade i održavaju ispite i prate bolonju, Vlada treba naći tko želi raditi! Djeca moraju ići na ispite i učiti i postizati sve što se od njih po bolonji zahtjeva. Samo jedan izostanak profesora s nekog ispita, znači remećenje cjelokupnog obrazovnog procesa studenta, koji je unaprijed isplanirao svoj rokovnik! Niti jedan profesor si ne smije uzimati za pravo kršiti rokovnik stotinama tisuća studenata koji ove dane idu na ispite!

LU
lukarak
18:58 04.07.2011.

Svatko ima pravo na strajk i to mu se ne moze oduzeti, jer je garantirano ustavom. I drugi svojim prosvjedima inkomodiraju ostale gradjane, pa im to nitko ne zabranjuje. Isti princip vrijedi i za seljaka i za profesora na fakultetu.

OB
-obrisani-
20:17 04.07.2011.

@lukarak, samo je kvaka u tome što poljoprivrednici imaju razloga za štrajk, dok je štrajk profesora pokrenuo anarhista s filozofskog fakulteta u zagrebu, koji još otkad je bio student, stvara kaos u Republici Hrvatskoj, izazivajući raznorazne prosvjede, pri čemu mu tema prosvjeda uopće nije bitna. tako je pokrenuo štrajk protiv ulaska u NATO, pa ovaj štrajk, pa onaj štrajk, sad štrajk profesora. baš će biti zanimljivo gledati koja mu je sljedeća tema na dnevnom redu! žalosno je što su hrvatski profesori toliko glupi da ne kuže u čiju su se mrežu upleli. zanimljivo kako tog malog sustavno prati hrvatska televizija, pa mu za vrijeme svakih prosvjeda daje određeni broj minuta, koje inače skupo naplaćuje od poduzetnika, koji u ovoj državi doprinose svojim radom i plaćaju poreze te pristojbu za tu istu televiziju! žalosno je da taj lik svaki put uspije nekažnjeno zaustaviti određeni segment života, što života grada, sad vidimo života studenata...pa to je nešto prestrašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije