Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija
Povratak na članak

MVP: Neprihvatljivo je odlikovati one koji su sudjelovali u agresiji

Neslužbeno doznajemo da će u Beogradu sutra ipak ublažiti najave o odlikovanjima koje se posljednjih dana provlače kroz tamošnje medije.

Komentari 23

Avatar broz
broz
20:15 05.04.2011.

Ne vidim gdje je problem. Neka oni svoje čedoslave odlikuju.Ionako znamo što su i gdje su \"ratovali\" 1990-1995 godine.Više me muče ovi četnici u Hrvatskom Saboru i njihove sluge kradezeovci.

VL
ST
standup
23:04 04.04.2011.

a cá drugo je bilo za océkivati, kada imamo i smo 10 godina imali yudbasé i JNA-vojna grla na Vlasti ??

VL
DU
Deleted user
23:10 04.04.2011.

Zašto se miješaju u unutr. srbijanska posla odnosno što MVPEI briga hoće/neće biti štancana srbijanska odlikovanja. Sjetimo se epohe Tuđmana i tada su i čistačice u MUP-u dobivale medaljice, odlikovanja, spomenice i dr. Jest, mi smo se branili i rat je vođen na našem ozemlju - ali je ljudska logika ista i tamo \"preko\". Odnosno mali su to troškovi za državu, uključiti preše i raditi ta odlikovanja i medaljice, a zamislite kako je netko ponosan kad mu to nakače na rever. Štono bi cinici rekli, golema čast i nikakva vlast odnosno vlast i dalje ide po svom kolosijeku, a medaljice i ordenje idu u \"fijoke\" skupljati prašinu. Nije u redu ta intervencija MVPEI jer je i kod nas podiljeno oho ho tih metalnih pločica i još pola milijuna braniteljskih statusa. A to je preračunato, 50 divizija i s tako brojnim efektivama bi izbili u dolinu Vardara ranih 90-ih. Zašto ne daju susjedima da i oni malo \"pretjeraju\"? Nije to hrv. patent... Imam i ja jednu takvu pa u šali govorim da je izašla na svjetlo dana tamo gdje prešaju čepove za gazirana pića!

VL
BA
barjak
23:27 04.04.2011.

Zar ova barbarska najava nekoga u hrvatskoj moze zacuditi. Jos samo da si za miran san puste one pjesme koje su pjevali pri upadu u Vukovar.

VL
JU
juma
23:50 04.04.2011.

Ako to znaci da time sada indirektno sluzbeno potvrdjuju kako su njihove oruzane postrojbe sudjelovale u agresiji na Hrvatsku, onda nemam nista protiv. Na nama je da taj potez pokusamo sto bolje unovciti, ali poznajuci nase politicare i njihove sposobnosti, bojim se kako ce od svega ostati samo jos jedna frustracija...

VL
BR
braco225
05:05 05.04.2011.

Pa bar cemo znati prava imena koljaca za kojima cemo raspisivat TJERALICE o ratnim zlocinima na nasim podrucima Jer Srbi ce odlikovat najbolje koljace iz tih redovo kao i uvjek u njihovoj povjesti A bit ce tu i dosta gratckihh ubica SNAJPERISTA do kojih jos uvjek nemozemo radi skrivanja tih imena u BEOGRACKIM VOJNIM ARHIVAMA

VL
OB
-obrisani-
09:14 05.04.2011.

Ako ti četnički zločinci, formata stanimirovića, dobivaju odlikovanja i u Hrvatskoj, zašto ne bi u srbiji ? Ovo je samo nastavak yu-pravDINE politike pomirenja, negiranja srpske agresije, zločina logora - ta stotine logora diljem Hrvatske, Bosne, Srbije i CG, saa stotinama tisuća žrtava tortura, masakara i likvidacija su samo \"humanitarno pitanje\" srba \"sa vaseljene\" protiv onih ostalih, a istaknuti \"humani\" pojedinci moraju dobiti orden Ako se radilo o pobuni ostatka protiv srboslavije, logično je da im srbija sudi Uostalom, šta ima MVP tu da se meša, kad je sve utanačeno na nivou regiona, precednika i vanjskih i unutrašnjih savetnika yu-sfere

VL
MA
MaloMisto
09:43 05.04.2011.

nazalosz konstantno se osjeca deficit na polju kvalitetnih diplomata. Nasi konstantno okrecu ledja cinjenici da je razdoblje 91-95 za njih bio oslobodilacki rat i to je dio sluzbenog stava i politike. I nitko do sada da bi povukao crtu i kazao: dosta je decki, ako ste zaboravili pucali ste po hrvatskim gradovima i ljudima. Nije bila HV ta koja je usla u Srbiju i onda pucala po Novom Sadu ili Beogradu. Dapace, kao znak dobrosusjedskih odnosa imali ste par logora na vasem teritoriju.

VL
OB
-obrisani-
10:00 05.04.2011.

u jeb***, kako da ovo tumačimo? kao velikosrpski ustupak hrvatskim izdajnicima prije presude gotovini zvanom keš ? :) ej taman će vas u isto vrijeme \"britanci\" servirati kajlu iz eunije pa se nećete više moći izmotavati da je izdaja bila za bolje sutra - EU :)))))))

VL
IS
istima
10:17 05.04.2011.

Bravo...... Srbija će odlikovati svoje \'heroje\' što su se istakli u agresiji na Hrvatsku, dok Hrvatska istovremeno puni zatvore sa onima koji su se istakli u njenoj obrani..... To je put u pomirenje i dobrosusjedstvo :)

VL
PA
Parsifal
11:02 05.04.2011.

Neka ih samo odlikuju a od naše države odnosno mjerodavnih tijela se očekuje da se srbiji čim prije ispostavi račun za štetu s jasno naznačenim rokom dospjeća(sad valjda ne mogu reći da nisu rušili,pa djele odličja). baš bi nam dobrodošloo nekih 35 miljardi eura koliko nam je ta stoka učinila štete.

VL
JP
josip-plemeniti-broz
12:45 05.04.2011.

05.04.2011. u 12:22h Zrakomlat je napisao/la: hrvatska je agresor....srbija je samo branila srbe od holokausta i ostale nehrvate...to zapamtite,nacisti.... ________________ a i usrecio se koga ste vi uspjeli obraniti. eno kosovo ste vec izgubili, a pobjeze vam i vojvodina

VL
AG
Agramer198
12:59 05.04.2011.

Evo vam samo jedna zanimljiva činjenica: Hrvati bili u savezu s Mađarima 800 godina i uz par problema se nismo klali. Bili 400 godina u istoj državi sa Slovencima, Austrijancima, Česima, Slovacima... pa se nismo klali. Došli u zajednicu sa Srbima i odmah opsadno stanje.. A da ne pričam kako su nedavno Slovenija i Makedonija u panici pobjegle, RH jedva,a BiH ne znam kak okarakterizirati, ali namjera je bila prisutna. Crna Gora isto došla k sebi nedavno, a vidim da je i srce otišlo pa-pa tj. Kosovo. Jel uočavate neki uzorak?? Nitko, ali apsolutno NITKO ne može biti s vama u istoj državi jer niste normalni...

VL
BM
Boris Markovic
13:38 05.04.2011.

@Agramer198: Interesnatno je to sto kazes. Mene bi jako zanimalo da mi kazes koliko si ti dugo ziveo sa nama (odnosno koliko si dugo ziveo u SFRJ) i da mi opises tvoja licna iskustva sa Srbima i kako to nismoo normalni. Nadam se da ces mi odgovoriti jer mi je jako zanimljivo kako ti vidis stvari (nemoj da mislis da sam protiv tebe; koliko puta u Beogradu u kafani cujem da neko kaze \"e stvarno smo gadan narod\") .

VL
AG
Agramer198
18:17 05.04.2011.

@Boris moje \"lično\" iskustvo sa Srbima se svodi na \"SUPER ZABAVNO\" vrijeme u podrumu dok ti neka budala (valjda Ganac ili netko iz Jemena) preletava sa zrakoplovima iznad grada i bombardira po naredbi Beograda.. Nadalje moje isto osobno iskustvo se svodi na tri partizanske obitelji iz Kuršumlije useljene u gradsku kuću koja je dodijeljena podobnima. Moje lično iskustvo se svodi na 4 ubijenih i 1 nestalog člana obitelji. Moji lično iskustvo se svodi na PTSP moje majke koja je zamalo stradala dok je radila u parku Zrinskih 1995... Te još zanima??

VL
Avatar poljicanin
poljicanin
18:20 05.04.2011.

Ne treba se ljutiti,pa to je dobra vijest.Ako mogu odlikovati ljude za agresiju na Hrvatsku,onda nam i mogu platiti ratnu odštetu!

VL
BM
Boris Markovic
19:39 05.04.2011.

@Agramer198: Pa sigurno da me zanima. Napisi mi sve.

VL
VI
Vid
20:33 05.04.2011.

Ako Stanimirovic dobiva nagrade i priznanja u Hrvatskoj , zasto nebi smio dobivati odlicja i od Srbije ? Ovo pitanje upucujem Josipovicu , Kosorki , Seksu i ostalim duznosnicima koji su pljeskom pozdravili dodjeljivanje nagrade gore navedenom Stanimirovicu.

VL
KO
kobidrugibio
20:44 05.04.2011.

@istima... super si to rekao!

VL
PR
promjena2
11:14 06.04.2011.

To su ideje mesiceve josipoviceve i kosoricine da se dodijeli odlicja agresorima na HRVATSKU, a da prikrivaju svoj zlocinacki veleizdajnicki cin usudjelovanju protiv HRVATSKE.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.