Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanacija zgrade

MVEP se privremeno seli sa Zrinjevca radi obnove, 150 djelatnika ide u Ininu zgradu

storyeditor/2022-06-07/PXL_070221_31741428.jpg
Foto: tomislav miletić/pixsell
08.06.2022.
u 20:30

MVEP je još u listopadu 2020. proveo nabavu za izradu statičkih proračuna i projekata za sanaciju zgrade, a u ožujku 2021. nabavu za projekt idejnog rješenja obnove zgrade s troškovnicima.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova započinje privremeno iseljavanje iz zgrade sjedišta na Zrinjevcu kako bi se ta građevina obnovila od šteta nanesenih potresima. Za konstrukcijski dio obnove zgrade osigurano je 69,825.528 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti EU.

Djelatnici, ali i vrijedna i obimna arhiva, morat će napustiti sadašnju lokaciju te će biti privremeno preseljeni u Ininu poslovnu zgradu u Šubićevoj ulici, odnosno u blok Petrinjska – Đorđićeva. Prilagodbe tih uredskih prostora počele su prošli tjedan. Radovi cjelovite obnove trebali bi biti dovršeni u roku od 24 mjeseca od stupanja izvođača na gradilište.

– Javni natječaj za odabir izvođača radova cjelovite obnove zgrade sjedišta MVEP-a na Zrinjevcu proceduralno je u završnoj fazi. Budući da je MVEP prije započinjanja postupka javne nabave izvođača ishodio temeljnu projektno-tehničku dokumentaciju za konstruktivni dio obnove zgrade, očekujemo da bi radovi mogli započeti u relativno kratkom roku nakon sklapanja ugovora s izvođačem, odnosno odmah nakon ishođenja konačnih dozvola nadležnih javnih tijela, koje su u skladu sa zakonskim okvirom cjelovite protupotresne obnove u obvezi izvođača – kažu u MVEP-u.

Prije definitivnog uvođenja izvođača u gradilište zgradu sjedišta MVEP-a na Zrinjevcu potrebno je u cijelosti isprazniti. Riječ je o velikom organizacijskom i logističkom zadatku preseljenja djelatnika, namještaja, dokumentacije, arhiva, umjetnina i ostale opreme na nove, privremene lokacije.

– Preseljenje će biti organizirano tako da se maksimalno racionaliziraju uredski prostori u dijelu zgrade bloka Petrinjska – Đorđićeva, koji je izvan zone obuhvata građevinskih radova. Ondje ćemo nastojati smjestiti što veći broj djelatnika te su radovi prilagodbe uredskih prostora dovršeni prošli tjedan. Ostatak od oko 150 djelatnika bit će privremeno smješten u dio poslovne zgrade Ine u Šubićevoj, u kojoj se trenutačno nalazi Državni inspektorat RH i dio Ministarstva turizma – dodaju iz MVEP-a.

MVEP je još u listopadu 2020. proveo nabavu za izradu statičkih proračuna i projekata za sanaciju zgrade, a u ožujku 2021. nabavu za projekt idejnog rješenja obnove zgrade s troškovnicima. U siječnju 2021. izrađen je Elaborat ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije, u veljači je izrađen Građevinski projekt ojačanja konstrukcije s troškovnicima, dok je Idejno rješenje obnove zgrade izrađeno u svibnju te je u srpnju prošle godine Fondu za obnovu dostavljen projektna dokumentacija konstruktivne obnove u sklopu financijsko-tehničke kontrole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije