Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savudrijska vala

Policijski je brod bio u hrvatskome moru

Savudrijska vala
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
30.03.2019.
u 20:27

MVEP napominje kako je “riječ je bila o rutinskoj plovidbi i provođenju policijske kontrole hrvatske policije u hrvatskom teritorijalnom moru, kao i o nezakonitoj plovidbi slovenskog policijskog plovila u hrvatskom teritorijalnom moru”.

Hrvatska je reagirala na izjave slovenskog ministra vanjskih poslova Mire Cerara da je hrvatsko policijsko plovilo 24. ožujka duboko ušlo u slovensko teritorijalno more i opravdalo to pokvarenom navigacijom. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova danas je te navode odbacilo kazavši kako se to događanje ni po čemu ne treba izdvajati.

Inače, pitanje arbitraže i granice opet je postalo tema u Sloveniji nakon što je čelnik oporbe Janez Janša izjavio da bi se arbitražna presuda mogla ugraditi u neki bilateralni dogovor, što je izazvalo kritike tamošnje vlasti.

Kad je pak riječ o događanju od 24. ožujka, MVEP napominje kako je “riječ je bila o rutinskoj plovidbi i provođenju policijske kontrole hrvatske policije u hrvatskom teritorijalnom moru, kao i o nezakonitoj plovidbi slovenskog policijskog plovila u hrvatskom teritorijalnom moru”.

Pogledajte i video U Westinu održana svečanost povodom 10. godišnjice pristupanja RH u NATO

Komentara 51

RE
reborn
20:44 30.03.2019.

Jesu li se Janezi konačno povukli sa hrvatskog okupiranog teritorija - vrha sv. Gere? Ili ih treba od tamo istjerati?

Avatar VinkoL
VinkoL
16:41 30.03.2019.

Kak je nama lepo v toj našoj Hrvatskoj zemlji, na istoku zapadni turčini, na zapadu alpski srbi, na jugu ... Sam Bog da bar na sjeveru imamo normalne susjede.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
00:08 31.03.2019.

Gdo bu sad nevini vitez jedril ko svoj na svome ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije