Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nepopravljiva šteta'

Hrvatska poslala odbijenicu Arbitražnom sudu: Okončajte svoj rad

slovenska zastava
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
17.03.2016.
u 13:07

"Kao što je poznato, Slovenija je svojim postupcima nanijela nepopravljivu štetu arbitražnom postupku"

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova danas je objavilo kako je jučer preko svoje Stalne misije u New Yorku zemljama članicama Ujedinjenih naroda priopćilo stajalište Republike Hrvatske glede kompromitiranog arbitražnog postupka između Hrvatske i Slovenije.

"Hrvatska je ponovno ukazala na to da je prošle godine pokrenula postupak prestanka Sporazuma o arbitraži i da je, u skladu s međunarodnim pravom, obustavila njegovu primjenu. Kao što je poznato, Slovenija je svojim postupcima nanijela nepopravljivu štetu arbitražnom postupku, vjerodostojnosti i neovisnosti Arbitražnog suda. Time je povrijedila Sporazum o arbitraži, čiji se predmet i svrha više ne mogu ostvariti. Slijedom toga Hrvatska očekuje da Arbitražni sud, zbog nepopravljive kompromitiranosti i korumpiranosti postupka, bez odgode okonča svoj rad. Za takvu odluku Arbitražni sud posjeduje dovoljno informacija koje mu je Hrvatska dostavila odmah nakon otkrivanja protupravnog i neetičnog djelovanja Slovenije", navodi se u priopćenju MVEP-a.

Dodaje se da je Hrvatska jasno poručila da je spremna, u duhu dobrosusjedskih odnosa i u skladu s međunarodnim pravom, granični spor sa Slovenijom riješiti bilateralnim pregovorima.

>> Za Reinera arbitraža ne vrijedi, za Brgleza vrijedi

Komentara 17

Avatar nekakav
nekakav
13:33 17.03.2016.

nikad nismo ni smjeli pristati na arbitražu. tu nema nikakvih pravila, propisa, zakona. samo treba se sjetiti i shvatiti zašto slovenci nisu htjeli nikako na sud. sve, samo ne sud. i da, ne zaboravimo da je račan cijelu priču zakuhao.

TT
ttattamatta
13:42 17.03.2016.

Slovenci su svojim ucjenama na nekoliko godina produljili naš pristupni EU proces, jedna od stvari na koji su nas prisilili je i "arbitraža". Nadam se da se možemo izvuči iz toga, možda da napokon netko stručan javno predstavi koje suje su nam mogućnosti.

DU
Deleted user
13:57 17.03.2016.

Kad se muljatori poput Erlajavca i pravni mafijaši internacionalnog branda ujedine,lakrdiji nikad kraja. Nitko pametan ih više ne uzima za ozbiljno. A onaj njihov gimnastičar Cerar je fulao karike i posle pao i sa konja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije