Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Egiptu

Muslimansko bratstvo proglasili terorističkom organizacijom

Egipat
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.12.2013.
u 22:14

Zamjenik egipatskog premijera Hossam Eissa je kazao da će se sa kaznom suočiti svi pripadnici grupe te oni koji grupu financiraju ili promiču njezine aktivnosti.

Egipatska prijelazna vlada koju podupire vojska proglasila je Muslimansko bratstvo terorističkom grupom nakon što su ih optužili za smrtonosni napad na sjedište policije ranije ovog tjedna, piše BBC.

Nezakonitom je proglašena organizacije čiji kandidat Mohammed Morsi je pobijedio na izborima prije nego ga je vojska svrgnula s vlasti. Uslijedila su uhićenja tisuća njegovih pristaša.

Zamjenik egipatskog premijera Hossam Eissa je kazao da će se sa kaznom suočiti svi pripadnici grupe te oni koji grupu financiraju ili promiču njezine aktivnosti. Odluka je donesena nakon napada bombaša samoubojice u kojem je poginulo 16 ljudi, a ranjeno je njih više od stotinu.

- Cijeli Egipat je užasnut zločinom koji je počinilo Muslimansko bratstvo - rekao je Eissa te dodao kako je tim napadom grupa pokazala da nije spremna na ništa drugo osim nasilja. Bratstvo je odbilo prihvatiti odgovornost za napad, a član vodstva Ibrahim Munir, koji se nalazi u Londonu u egzilu, kazao je da je odluka vlade nelegitimna i da će nastaviti sa prosvjedima.

>>Eksplozije u zgradi ministarstva u Egiptu - 14 mrtvih

>>Muslimansko bratstvo prijeti, Egipat pred novim nemirima

Komentara 2

KO
kombinator
16:18 26.12.2013.

Tako se to radi, Bravo za vojsku i Sisija koj nece dopustit sektaške sukobe i reprizu Libiyskog ili Sirijskog scenarija

Avatar Frankenkamen
Frankenkamen
22:44 25.12.2013.

Bilo bi i vrijeme .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije