Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulje na vatru

Muslimani će biti šokirani: Čak i Louvre izlaže slike Muhameda

Islamski odijel u Louvreu (1)
Reuters/Pixsell
24.09.2012.
u 18:56

Znamo da će dio muslimana biti nezadovoljan, no morali smo staviti ove slike kako bismo pokazali povijest, kažu u muzeju

U jeku prosvjeda koji potresaju muslimanski svijet zbog filma koji ismijava proroka Muhameda i karikatura koje je prije nekoliko dana objavio francuski satirički list Charlie Hebdo, pariški muzej Louvre otvorio je u subotu novo krilo koje je posvećeno muslimanskoj umjetnosti. No ni ovo očito neće proći bez kontroverzi.

– Mislim da bi dio muslimana mogao biti šokiran – ustvrdila je Charlotte Maury, savjetnica muzeja, referirajući se na činjenicu da se u postavu nalazi i nekoliko slika koje izravno prikazuju proroka Muhameda. Odjel islamske umjetnosti, kako se službeno naziva ovaj dio muzeja, smješten u dograđenoj zgradi koja podsjeća na islamski veo ili leteći ćilim, građen je 11 godina i sadrži 18.000 eksponata.

– Morali smo koristiti lik Muhameda da prikažemo povijest – kažu u Louvreu i ističu da je to ipak samo umjetnost i da slike treba tako promatrati.

Komentara 17

Avatar Alfons_x
Alfons_x
19:29 24.09.2012.

Dio muslimana sunita će biti šokiran, dok kod muslimana šijita slikovne interpretacije su normalne, naravno ako ne služe izrugivanju Što se tiče samih francuza, nije im pametno izazivati iz razloga što će oni u Francuskoj za nekih 10-20 godina bitii u manjini....nisam sretan zbog te činjenice, zagovaram da svakom narodu pripada njegova država, bez uplitanja bilo koga u unutarnje uređenje (ma kakvo ono bilo) no ovo je izravna posljedica kolonijalne politike......."kako siješ, tako ćeš žeti"

II
izvor istine
21:35 24.09.2012.

Cemu tolike provokacije? I za sto su potrebne? Ne vodi to dobru niti miru medju ljudima. Vatikan bi trebao da se oglasi i zabrani takve stvari. A, Ako misle da je lijepo nekoga provocirati i da treba neko neduzan da gine iz raznoraznih osveta zbog provokacija onda neka cute

Avatar KristinaK
KristinaK
10:39 25.09.2012.

Francuzi u vom muzeju imaju pravo stavljati što žele, pa neće im valjda muslimani naređivati što će raditi u vlastitoj državi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije