Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

VIDEO Muškarca u plićaku napala hobotnica: Odjednom se okrenula, bio sam šokiran...

Lance Karlson spremao se blizu odmarališta u zaljevu Geographe gdje su on i njegova obitelj odsjeli, kada je vidio, kako je mislio, napad raže na galeba. Shvatio je da se radi o hobotnici tek kada je s dvogodišnjom kćerkom prišao bliže, snimajući video
02. travnja 2021. u 14:44 1 komentara 5067 prikaza
hoobotnica
Foto: Screenshot/You Tube

Muškarca je tijekom odmora na plaži u zapadnoj Australiji napala "ljutita hobotnica", objavio je u petak BBC. Videozapis koji je postao viralan prikazuje kako se hobotnica u plićaku nadvija nad geologom Lanceom Karlsonom. Životinja je poslije ponovo krenula za njim te mu je osim ruke, zahvatila vrat i gornji dio leđa

Hobotnica STUDIJA Znanstvenici uzbuđeni: Zbog hobotnice mogle bi se otkriti tajne evolucije sna

Muškarac je od pipaka zadobio crvene ožiljke koji su ga pekli i smirili tek kada ih je prelio coca-colom. Bivši spasilac je za australske novine 7News izjavio da je ocat najbolje rješenje u slučaju zadobivenih ozljeda od morskih životinja, ali da ga u tom trenutku nije imao. 

Rekao je da je znao da bi kiselina mogla pomoći pa je pokušao s gaziranim pićem. "Ispada da djeluje", kazao je Karlson. On se spremao okupati blizu odmarališta u zaljevu Geographe gdje su on i njegova obitelj odsjeli, kada je vidio, kako je mislio, napad raže na galeba. Shvatio je da se radi o hobotnici tek kada je s dvogodišnjom kćerkom prišao bliže, snimajući video. Tada se hobotnica odjednom okrenula u njihovom smjeru. "Hobotnica nas je napala, što je bio pravi šok", kazao je Karlson za Reuters. 

Kasnije, kada je sam ušao u more, hobotnica je opet krenula za njim i ozlijedila ga. "Naočale su mi se zamaglile, voda je odjednom postala mutna, a ja sam bio šokiran i zbunjen", izjavio je. 

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • info_punkt:

    tako je mene jednom napao morski krastavac i nanio mi teže ozlijede.