Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA
Povratak na članak

Muškarca (50) odbili za posao iako je bio najbolji kandidat, razlog je nevjerojatan

Iako su žene uglavnom žrtve spolne diskriminacije, jedan je muškarac to osjetio na vlastitoj koži

Komentari 13

DU
Deleted user
09:58 14.01.2021.

Sjećam se, kad su mi na jednom od razgovora za budući posao, rekli da imam previsoke kvalifikacije, preveliko iskustvo, pa me iz tog razloga ne žele zaposliti, bez obzira što sam zadovoljavao sve postavljene kriterije.

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
12:51 14.01.2021.

Ako si visoko-školovan a za silu bi mogao kopati kanale,nećeš moći dobiti taj posao dok ne podereš sve svoje diplome...

VL
DU
Deleted user
11:42 14.01.2021.

Vecinom muski i jesu zrtve diskriminacije na zapadu. Mozda ne toliko u Hrvatskoj, ali u SAD-u firme daju prednosti zenama i crncima redovito

VL
VI
Vito
11:28 14.01.2021.

Nešto tu ne štima. Piše da je četiri komentara, a vidim samo dva koja čak nemaju odgovore. S ovim tri.

VL
VI
Vito
11:26 14.01.2021.

U Hrvatskoj je dovoljno reči da si član hdz - ovaca, a u Zagrebu da te šalje bandić, milan bandić.

VL
ZO
zoranos
12:38 14.01.2021.

Meni je to apsurdno. Ja kao šef moram imati slobodu da izaberem koga got želim prema kriterijima koji su samo meni bitni. Dakle ako ja želim zaposliti nekoga tko je rođen u rujnu samo ili nekoga tko ima klempave uši i tako nešto - ja kao šef ili vlasnik moram imati pravo na to! Ja odgovaram za poslovne rezultate i ako meni za rezultat treba netko sa grbavim nosom rođen u rujnu ... tko mi ima pravo to propitkivitati??? Moja firma - moji uvjeti! Danas radnik ima veća prava od direktora - direktor mora zaposliti nekoga tko je na testiranju kao najbolji. A ako taj najbolji zezne firmu tko će mene obeštetiti??? To je miješanje unutarnje poslovanje i odluke vlasnika firmi.

VL
Avatar patkovic
patkovic
09:33 14.01.2021.

te njihove cifre za plaće nemaju veze sa onim što dobiju na ruke

VL
VL
????
16:48 14.01.2021.

Čak i da podereš diplome, posao kopanja kanala ne bi mogao dobiti, jer isto kao što je kažnjivo dobiti posao navodeći stupanj obrazovanja koji nemaš isto tako je kažnjivo i zatajiti svoj stupanj obrazovanja da bi dobio posao ispod tog stupnja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.