Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama zbog lajka

Muškarac završio na sudu zbog lajka na Facebooku

Facebook
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
05.04.2017.
u 13:30

Slučaj se trebao naći pred sucem ovaj ponedjeljak, 3. travnja, no suđenje je odgođeno jer odvjetnik optuženog pokušava srušiti slučaj i odbaciti optužbe.

Muškarac iz Züricha optužen je za klevetu jer je lajkom reagirao na antisemitski status na Facebooku, što je vjerojatno prvi slučaj tužbe za neverbalnu reakciju na društvenim mrežama, piše Tagesanzeiger

45-godišnji muškarac iz Züricha optužen je za klevetu jer je znakom odobrenja reagirao na status u kojem se tužitelj optužuje za antisemitizam. Online drama odvijala se među članovima raznih organizacija za zaštitu životinja. Predsjednika jedne takve organizacije, Verein gegen Tierfabriken (VgT)Erwina Kesslera napali su za antisemitizam i rasizam. Optuženi je samo lajkao, nije komentirao osam objava u kojima se tvrdi da je Kessler rasist s obzirom na povezanost s neonacistima u prošlosti.

Kesslerovi odvjetnici tvrde da je reakcijom na objavu muškarac doprinio većoj vidljivosti objave, učinio je vidljivom većem broju ljudi, čime je nanio štetu Kessleru.

Slučaj se trebao naći pred sucem ovaj ponedjeljak, 3. travnja, no suđenje je odgođeno jer odvjetnik optuženog pokušava srušiti slučaj i odbaciti optužbe.

>> Dvogodišnja djevojčica začepila usta prodavačici i postala hit na Facebooku

>> Poznata američka pjevačica voli Akija Rahimovskog, lajkala je njegovu fotku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije