Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zloporaba položaja i ovlasti

Muškarac stekao protupravnu imovinsku korist

kune,novac
Davor Puklavec/ PIXSELL
16.12.2014.
u 15:26

Policija je podnijela izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba
položaja i ovlasti
.

Muškarca se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Kanfanara od odgovorne osobe trgovačkog društva iz Rovinja, 15. svibnja 2010. godine, zatražio da mu, na ime provizije za nastavak poslovne suradnje, isplati deset posto od dogovorene vrijednosti radova, odnosno od iznosa od oko 200 tisuća kuna.

Zatražio je i da mu se, bez osnove, uveća iznos računa za radove za šest posto i preda novac, a da mu se preostali dio od četiri posto isplati u gotovini, što je druga strana i učinila. Prvo je na zahtjev 59-godišnjaka trgovačkom društvu iz Kanfanistara odgovorna osoba iz Rovinja ispostavila račun u iznosu od oko 266 tisuća kuna, s uračunatih šest posto zatraženog uvećanja, što iznosi oko 12 tisuća kuna, a nakon toga mu je, na ime provizije, u gotovini na ruke predala oko 21 tisuću kuna. Na taj je način 59-godišnjak stekao protupravnu imovinsku korist, s time da je za iznos od oko 12 tisuća kuna oštetio trgovačko društvo iz Kanfanara. Policija je podnijela izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentara 1

FP
Fpetrz
08:20 17.12.2014.

sram ga bili tako malo tražit trebo je tražit 12.ooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije