Naslovnica Vijesti Crna kronika

Muškarac otišao brati puževe pa pao sa 30 m visoke stijene i poginuo

Kako su rekli iz HGSS-a, muškarac je bio prikladno odjeven, ali je pao na skliskom terenu.
16. svibnja 2019. u 21:44 9 komentara 1216 prikaza
Muškarac poginuo na Biokovu
Foto: HGSS

Muškarac srednje životne dobi poginuo je u padu sa stijene visoke 30 metara nakon što je u srijedu sam otišao u prikupljanje puževa na području Župe (Turija) na Biokovu, objavili su u četvrtak navečer iz makarskog HGSS-a, prenosi 24sata

Nestali Vanja pronađen mrtav u jarku Tragičan kraj potrage: Nakon tri dana traganja nestali Vanja pronađen mrtav

- Osoba koja se uputila u prikupljanje puževa na podrujučju Župe (Turija) nije se vratila u obiteljski dom. Odmah po dojavi, 8 pripadnika HGSS stanice Makarska uputilo se na teren, te je uz pomoć pripadnika DVD Zagvozd i PGP Imotski započeta pretraga strmog i skliskog terena oko posljednje točke viđenja - naveli su iz HGSS-a te dodali:

- U standardnoj proceduri pokretanja potražne akcije zatražena je i lokacija mobilnog telefona unesrećene osobe, te je ovog puta uvelike pomogla spašavateljima na terenu i samom pronalasku unesrećene osobe. Osoba je nažalost smrtno stradala prilikom pada sa tridesetmetarske stijene.

 

Kako su rekli iz HGSS-a, muškarac je bio prikladno odjeven, ali je pao na skliskom terenu. Prvo su pronašli jaknu na stijeni, a potom i tijelo u podnožju 30 metara visoke stijene. Iz HGSS-a napominju i kako u planine ne treba ići sam već imati pratnju.

Romb Technologies
EUROPSKI FONDOVI
Romb Technologies: Razvijamo autonomne viličare koji bi mogli preokrenuti industriju naopačke
 • Avatar Django
  Django:

  Ovo je prvi puta da čujem kako se puževi - beru. A kada se sade?

 • Westerner:

  Da se pomogne autoru, puževi se ne "beru" nego skupljaju. Postoji i kolokvijalan izraz, berba puževa, no ni tada se ne beru neko skupljaju.

 • yoca iz amsterdama:

  Jučer sam ubrao 4 puža