Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE I OBITELJ

Kraj straha u Maineu: Masovni ubojica pronađen mrtav, ostavio poruku

storyeditor/2023-10-26/2023-10-26T012125Z_1609740762_RC2104A43NE5_RTRMADP_3_MAINE-SHOOTING.JPG
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.10.2023.
u 07:12

Dužnosnici su američkim medijima rekli da je na imanju povezanom s osumnjičenikom pronađena oproštajna poruka u kojoj se ne navodi nikakav konkretan motiv pucnjave

Nakon tri dana intenzivne potrage, osumnjičeni napadač Robert Card (40) pronađen je mrtav u Maineu, potvrdio je to povjerenik za javnu sigurnost u Maineu Michael Sauschuck. Napadač je u masovnom napadu u gradu Lewistownu usmrtio 18 osoba, a radio još 12.  Među poginulima su djed, talentirani mladi kuglač i četvero gluhih mještana, u dobi od 14 do 76 godina, prenosi BBC.

"Osumnjičeni za pucnjavu u srijedu navečer lociran je i preminuo je", objavio je ured šerifa okruga Androscoggin na Facebooku. Na tiskovnoj konferenciji u gradskoj vijećnici Lewistona, guvernerka Mainea Janet Mills rekla je da je tijelo pronađeno u Lisabonu, u blizini mjesta gdje se dogodila pucnjava.

"Večeras mogu odahnuti znajući da Robert Card nikome neće biti prijetnja", rekla je. Nije jasno gdje je pronađeno tijelo Roberta Carda (40) niti kako je umro. Prema CBS Newsu, američkom partneru BBC-ja, njegovo je tijelo pronađeno u blizini reciklažnog centra. Šogorica osumnjičenog rekla je za NBC da obitelj "čini sve što može kako bi pomogla policiji".

Dužnosnici su američkim medijima rekli da je na imanju povezanom s osumnjičenikom pronađena oproštajna poruka u kojoj se ne navodi nikakav konkretan motiv pucnjave. Bila je upućeno njegovu sinu. ''Srca su nam slomljena", rekla je Katie Card, koja je udana za napadačevog brata. U potrazi za vojnim rezervistom Robertom Cardom, koji se sumnjiči za ubojstvo 18 ljudi u baru i kuglani u Lewistonu, policija američke savezne države Maine pretraživala je ranije u petak rijeku Androscoggin.

POVEZANI ČLANCI:

Dužnosnici su naredili desecima tisuća stanovnika u tom poručju da ostanu u svojim kućama zbog vlastite sigurnosti, uz napomenu da bi potjera za masovnim ubojicom mogla potrajati još najmanje nekoliko dana. Card je bio narednik u obližnjoj rezervnoj bazi američke vojske, a policija je rekla da je tijekom ljeta bio privremeno smješten u ustanovu za mentalno zdravlje. Među ubijenima u Lewistonu su i četvero gluhih mještana u dobi od 14 do 76 godina.

Prema neprofitnoj udruzi koja prati slučajeve nasilja oružjem Gun Violence Archive, broj pucnjava u kojem su ustrijeljene četiri ili više osoba bi se ove godine mogao popeti na 679. U 2022. taj se broj zaustavio na 647. Broj ubijenih u napadu u srijedu blizu je cijelogodišnjem broju ubojstava u Maineu koji od 2012. varira između 16 i 29.

>> VIDEO Visoke razine osiguranja ispred bolnice u Mainu

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria3
08:59 28.10.2023.

Je li to način života koji se nameće nama u EU, jest. EU je davno izgubila suverenost, a i mi kada smo ušli i sada svi zajedno vodimo tuđe ratove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije