Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni humanitarci

Muškarac i žena prevarili 18 ljudi: Potpisivali ugovore pa si uzimali skupe mobitele

mobiteli
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
01.03.2019.
u 18:11

Državno odvjetništvo tvrdi da su na taj način doveli u zabludu 18 starijih osoba i preuzimanjem vrijednih mobitela pribavili protupravnu imovinsku korist veću od 127 tisuća kuna

Zbog sumnje da su, lažno se predstavljajući kao djelatnici humanitarnih i drugih organizacija, prevarili 18 osoba starije životne dobi, oštetivši ih za više od 120 tisuća kuna, osječko Općinsko državno odvjetništvo u petak je podignulo optužnicu protiv 40-godišnjeg okrivljenika i 32-godišnje okrivljenice.

Okrivljenike tužiteljstvo tereti da su se, od svibnja do studenog 2018. u Osijeku i drugim mjestima u okolici, u nakani da se protuzakonito okoriste, lažno predstavljali kao djelatnici Crvenog križa, Centra za socijalnu skrb i Ujedinjenih naroda te osobama starije životne dobi i loših imovinskih prilika lažno navodili da će im osigurati pomoć u vidu paketa s hranom i higijenskim potrepštinama, kao i novčanu pomoć.

Kada bi im starije osobe povjerovale da će dobiti pomoć, okrivljenici su im lažno navodili da moraju potpisati neke dokumente i zatim bi ih odvozili kod raznih teleoperatera, gdje bi potpisivali pretplatničke ugovore na osnovu kojih su dobivali razne vrijedne mobilne uređaje koje bi okrivljenici odmah preuzeli i zadržali za sebe.

Teleoperateri su potom račune za korištenje tih uređaja i njihovu kupnju dostavljali osobama koje su prethodno doveli u zabludu.

Državno odvjetništvo tvrdi da su na taj način doveli u zabludu 18 starijih osoba i preuzimanjem vrijednih mobitela pribavili protupravnu imovinsku korist veću od 127 tisuća kuna, izvijestilo je tužiteljstvo, koje je u optužnici  predložilo produljenje istražnog zatvora protiv oboje okrivljenika.

VIDEO Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju:

Ključne riječi

Komentara 1

MI
midea
20:31 01.03.2019.

smrtna !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije