Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA TIJELOM SE TRAGA

Muškarac (61) iz Hrvatske Kostajnice uhićen zbog sumnje za ratni zločin protiv civilnog stanovništva

kostajnica
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
26.11.2021.
u 17:27

Posmrtni ostaci oštećenog do sada nisu pronađeni i za njima se i dalje traga

Njega se sumnjiči da je tada kao 32-godišnjak zajedno sa sada pokojnim, a tada 32-godišnjim muškarcem, u noćnim satima 15. srpnja 1992. godine kao naoružan i uniformiran pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. „SAO Krajine“ došao na područje Hrvatske Kostajnice u mjesto Rosulje na adresu tada 70-godišnjaka.

Uz prijetnju oružjem, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, istog su odveli od kuće na obalu rijeke Une, gdje su ga hicem iz vatrenog oružja usmrtili i tijelo bacili u rijeku.

Posmrtni ostaci oštećenog do sada nisu pronađeni i za njima se i dalje traga.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke. 

>> VIDEO Nedaleko od Vukovara pronađena nova masovna grobnica s najmanje 10 tijela


 

Komentara 5

KR
Krotila
17:45 26.11.2021.

Oderite mU kožu.

Avatar turskicobane
turskicobane
19:35 26.11.2021.

A ništa odvest na Unu i ponovit snjima...

BU
Budak
20:56 26.11.2021.

29 godina kasnije se uhiti to smeće. Zašto Hrvatska država tako sramotno postupa? Štite se stare veze i drugovi ili je mržnja j nemar razlog jer vladajući nikad nisu htjeli ovu državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije