Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihi ubojica

Muškarac (34) i žena (25) iz Osijeka u bolnici zbog trovanja plinom

Hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.02.2016.
u 09:57

Čak osam osoba otrovalo se, tako, ugljičnim monoksidom ove sezone u Osijeku. Od toga, njih sedam u siječnju i veljači. Krivci su uglavnom bili neispravni kombi bojleri

Zbog trovanja ugljičnim monoksidom, u bolnici su završili 34-godišnjak i 25-godišnjakinja iz Osijeka. Liječnici su ih zatekli omamljene u stanu u Zrmanjskoj ulici u utorak oko dva sata.

– Do trovanja je došlo uslijed nepotpunog izgaranja plinova i istjecanja ugljičnog monoksida iz plinskog bojlera – izvijestili su iz PU osječko-baranjske. Prevezeni su u KBC Osijek i zadržani na liječenju.

Čak osam osoba otrovalo se, tako, ugljičnim monoksidom ove sezone u Osijeku. Od toga, njih sedam u siječnju i veljači. Krivci su uglavnom bili neispravni kombi bojleri. U bolnici je najprije, sredinom studenog, završila 15-godišnja djevojka i bio je to jedini slučaj udisanja opasnog plina u prošloj godini. Činilo se kako je prkeinut “crni” niz iz 2014. godine, kada su dvije osobe preminule, a još ih je petero zatražilo liječničku pomoć.

No, već u prvim danima ove godine u bolnicu su prevezeni 44-godišnja majka, njezina 21-godišnja kći te 14-godišnji sin iz osječkog Donjeg grada. Ubrzo, omamljeni i bez svijesti u svom su stanu pronađeni i 22-godišnja žena te 34-godišnji muškarac. “Tihi ubojica” njihovom se sobom proširio zbog  neispravno izvedenog dimnjaka na plinskom kombi bojleru.

Policija apelira na građane da učine sve kako bi spriječili moguće tragedije.

– Plinska trošila i trošila na tekuća goriva, plamenike i protočne bojlere, obavezno treba servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera. Usto, redovito treba čistiti ventilacijske odvode na vratima kupaonica ili kotlovnice te provjeriti je li dimnjak oštećen – upozorava Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. 

>> Muškarac i žena nađeni u nesvijesti, otrovali se plinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije