Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi prosvjedi

Mursijevi pristaše na ulicama ustali za šerijatske zakone

'Egypt's President Mohamed Mursi is seen before his meeting with Iran's Executive Vice President Hamid Baghai at Mehrabad airport in Tehran ahead of the 16th summit of the Non-Aligned Movement, Augu
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
01.12.2012.
u 21:30

Snage sigurnosti poduzele su jake mjere kako bi u Kairu spriječili sukobe između Mursijevih pristalica i pristalica oporbe

Egipatske snage reda poduzele su jake mjere kako bi spriječile sukobe između pristaša predsjednika Muhameda Mursija i pristaša oporbe nakon što su danas Muslimanska braća i salafiti u središtu Kaira organizirali prosvjed u znak podrške predsjedniku i usvajanju nacrta novog Ustava kojem bi se u Egiptu uveli šerijatski zakoni. Naime, u petak su izbili sukobi između Mursijevih i oporbenih pristaša, a najkrvavije je bilo u gradu Aleksandriji gdje su se sukobljene strane koristile bejzbolskim palicama, noževima, bakljama i petardama. Ranjeno je otprilike 150 prosvjednika. Danas je predsjedniku Mursiju predan nacrt novog Ustava koji bi on idućeg tjedna trebao potpisati.

>> Nacrt kontroverznog egipatskog ustava odobren, ide na referendum

Zbog nepopularnih poteza koje je prošlih dana poduzimao, Mursi više nije omiljen čak ni među vjernicima. Naime, u džamiji Shirbatli u predgrađu Kaira, tijekom molitve petkom na kojoj je bio dogodio se incident nakon što je Imam džamije, koji je držao govor prije molitve, zamolio vjernike da ne sudjeluju u prosvjedima protiv predsjednika Mursija. Na to su vjernici uzvratili uvredama na račun predsjednika koji je bio u prvim redovima prisiljen slušati jednoglasno dovikivanje: "Mursi je faraon, Mursi je faraon!"

Ključne riječi

Komentara 4

SE
Sejo
15:42 02.12.2012.

Jesu nagrebusili ovi Egipcani.Prvo ih Izrael i Englezi poraze u ratu.onda ih decenijama pljacka jedan korumpirani diktator a sada im umjesto konacne slobode dodje na vlast vjerski ekstremista,koji hoce da napravi zatvor drzavu kao u Afghanistan u vrijeme talibana.Ali vidim da se ne daju i da se bore,to je dobro.nisu ovce kao mi koji samo sutimo i vrijedjamo se ovdje na portalima,umjesto da se zajednicki dignemo protiv nasih lopova

Avatar emilsali
emilsali
09:41 02.12.2012.

Riznica... Bolje išta(pivo) nego ništa(Isusa) Kada već ne možemo da dobijemo to što želimo, onda vlada princip daj šta daš. Bolje išta nego ništa je utešna nagrada koju prihvatamo iz očaja.

RI
Riznica
09:41 02.12.2012.

Kako me dirne uvijek kad citam ovu stalnu brigu zapada za muslimanima .. Svatite da islam nije poslan da se uklapa u zapadnoeuropsku ili americku demokratiju i kapitalizam nego da razvije i primjeni vlastiti sistem vrijednosti ljudskih odnosa na osnovuvu vlastitih izvora i doktrina. Islamski sistem je univerzalan i vjecan, a ovo sto danas nazivaju demokratijom je stvar koja ce vec sutra nakon drugacijih odnosa i interesa na svjetskoj pozornici biti upitna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije