Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
egipat

Mursi naredio novi saziv egipatskog parlamenta

egipat,mohammed mursi (1)
Reuters/PIXSELL
08.07.2012.
u 23:53

Vojska je prošli mjesec raspustila parlament zato što su članovi stranaka zauzeli mjesta nezavisnih zastupnika, no novi je predsjednik naredio ponovno sazivanje

Egipatski predsjednik Mohammed Mursi naredio je ponovno sazivanje parlamenta, mjesec dana nakon što je raspušten, piše BBC.

Mursi je pojasnio kako bi se parlament trebao ponovno sazvati sve dok se ne održe novi izbori. Inače, vojska je prošli mjesec raspustila parlament zato što su članovi stranaka zauzeli mjesta nezavisnih zastupnika.

Vojno vijeće će se zbog toga hitno sastati kako bi razmotrili naređenje novog predsjednika. Ovakva bi odluka mogla Mursija dovesti u sukob s čelnicima vojske. Naime, vojska je preuzela vlast u Egiptu nakon pada Hosnija Mubaraka. 

Ključne riječi

Komentara 4

RB
Robert Bartini Rijecanin
08:14 09.07.2012.

Ako se vojska tako ponasa, red bi bio da Amerika preko State Departmenta, posalje opomenu egipatskoj vojski na isti nacin kako to radu Hrvatskoj ili bilo kojem drugom svom satelitu. U ovom slucaju sutiti znaci potkopavati mladu demokraciju, destabilizirati drzavu. Cemu cestitanje egipatskom predsjedniku na pobijedi u roku par sati a s druge strane podmetati nogu?

DU
Deleted user
10:18 09.07.2012.

@Robert...: O kojoj Ti to "mladoj demokraciji" pises? Mozda o onoj ciji su batinasi prosli tjedan unistili nekoliko desetaka frizerskih salona za zene u Kairu i usput prebili vlasnike i zaposlenike? Ili mozda o onoj ciji su batinasi prosli tjedan unistili na desetke trgovina koje prodaju alkohol i usput prebili vlasnike i zaposlenike? Ili mozda o onoj koja zabranjuje zenama izlazak bez supruga na cestu a i onda samo ako je zakukuljena od glave do pete? Interesantna neka demokracija....

RI
Riznica
11:07 09.07.2012.

09.07.2012. u 08:14h Robert Bartini Rijecanin je napisao/la: .------------------------ Presjednik Egipta zeli demokratsku, civilnu i modernu drzavu i nebi bilo mudro da mu se podmece noga ... Cak je rekao i obecao da ce kao potpredsjednike imenovati Kopta i zenu.. On je predsjednik svih Egipcana a to sto je Egipat islamska zemlja ili Libija to treba prihvatiti.. Pa narod im je dao sansu ako nebudu valjali narod ce ih i zamjeniti, sta je problem ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije