Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon haaške presude

MUP zabranio Šešelju ulazak u Hrvatsku. Orešković: Neka dođe, uhitit ćemo ga

31.03.2016.
u 16:46

MUP je temeljem članaka 36. i 38. Zakona o strancima i članka 5. Zakona o schengenskim granicama Vojislavu Šešelju zabranio ulazak u Republiku Hrvatsku

– Pa neka dođe, uhitit ćemo ga – rekao je premijer Tihomir Orešković u neformalnom razgovoru s novinarima, referirajući se na poslovično bahatog četničkog vojvodu Vojislava Šešelja koji je nakon haaške presude hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović posprdno poručio da se pripremi jer će doći u službeni posjet.

MUP je na osnovi članaka 36. i 38. Zakona o strancima i članka 5. Zakona o schengenskim granicama Vojislavu Šešelju zabranio ulazak u Republiku Hrvatsku.

Sve postaje granične policije obaviještene su o današnjoj odluci Ministarstva unutarnjih poslova da se Vojislavu Šešelju zbog opasnosti za javni poredak zabranjuje ulazak u Hrvatsku. Uporište za ovu odluku MUP je našao u Zakonu o strancima, potvrđeno nam je u Ministarstvu.

To znači da policija, u slučaju da se Šešelj pojavi na granici, ima pravo donijeti rješenje o odbijanju ulaska u RH.

>> Šok iz haaške sudnice: Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice!

Ključne riječi

Komentara 243

ON
onle79
16:59 31.03.2016.

Hahaha, sad su se sjetili zabraniti mu ulazak u RH. A kaj, do sada je slobodno mogao ući? Jbt, tko je ovdje lud?

PI
pinkec
17:02 31.03.2016.

MUP pomaže Šeselju da ne bude uhićen na Hrvatskoj granici!?

DU
Deleted user
17:00 31.03.2016.

Pa što nije raspisao tjeralicu za njim? Ostojina bagra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije