Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to smo dočekali

MUP vas više neće tražiti rodni list, domovnicu ni vjenčani list

mobilno šaltersko vozilo
Foto: Branimir Bradarić
04.02.2016.
u 12:21

Ako prijavljujete prebivalište u MUP-u ili pak određujete matični broj građana, više nećete sa sobom u policiju morati nositi svežanj dokumenata koji su vam za to potrebni

Ako prijavljujete prebivalište u MUP-u ili pak određujete matični broj građana, više nećete sa sobom u policiju morati nositi svežanj dokumenata koji su vam za to potrebni. 

MUP je, naime, objavio kako je temeljem sporazuma između Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva uprave službenicima policijskih uprava i policijskih postaja omogućen uvid u središnju bazu podataka o osobnim stanjima građana u državnim maticama Republike Hrvatske (matice rođenih, vjenčanih i umrlih), kao i u knjigama državljana.

– Stoga, ako su građani upisani u državne matice Republike Hrvatske, prilikom obavljanja poslova u vezi s prebivalištem, određivanja matičnog broja građana, izdavanja isprava, statusnih pitanja stranaca i drugih upravnih poslova iz nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova, više ne trebaju prilagati domovnicu niti izvatke iz državnih matica (izvadak iz matice rođenih ili rodni list, izvadak iz matice vjenčanih ili vjenčani list) – priopćio je MUP. 

>> Domovnicu, rodni i vjenčani list od države ćemo dobivati e-mailom

Komentara 40

GD
goran.durinic
13:13 04.02.2016.

To je jako dobra vijest. Samo da to i uistinu bude tako, to će biti jako dobro.

TO
tomislav10
13:13 04.02.2016.

Što ih je do sada spriječavalo u tome?

JO
josjedanmoj
12:40 04.02.2016.

Mali korak za covjeka ali ogroman korsk za covjeculjka - Aleluja, i to docekasmo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije