Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU NA PRIJELAZU

MUP Srbije o autobusima s Kosova: 'U tijeku je pojačana kontrola svih putnika, molimo dužnosnike da ne šire paniku'

Batrovci: Srpska vojska kontrolira sve granične prijelaze
Antonio Ahel
17.04.2024.
u 16:25

Ministarstvo naglašava da je svim građanima s teritorija Kosova "dozvoljen neometan ulaz" i "najoštrije odbacuje insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posjedovanja dokumenata" koje su izdale vlasti u Prištini

Srbijanski MUP odbacio je u srijedu kao neutemeljene navode kosovskih dužnosnika o zadržavanju autobusa s registracijskim oznakama Kosova na prijelazu Batrovci, ustvrdivši da je "u tijeku pojačana kontrola svih putnika" na graničnim prijelazima i da je riječ o "sigurnosnim provjerama".

Tajnik kosovskog Ureda za vezu u Srbiji Fatmir Haxholli ustvrdio je ranije danas kako srpske vlasti na granici s Hrvatskom od ponoći "blokiraju" najmanje četiri autobusa s kosovskim registracijama i putnicima s Kosova na prijelazu Batrovci.

Haxholli je ocijenio da ta blokada na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo predstavlja "znak osvete i apsurdne nervoze" službenog Beograda zbog glasanja u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe o podršci Kosovu za članstvo u toj organizaciji, javio je Radio Slobodna Europa.

VEZANI ČLANCI

Kasnije danas MUP Srbije odbacio je u priopćenju te optužbe, navodeći da je "u tijeku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prijelazima", te da se provode "sigurnosne provjere" čiji je cilj "veća sigurnost građana", što može "prouzročiti duže zadržavanje" na graničnom prijelazu.

Ministarstvo naglašava da je svim građanima s teritorija Kosova "dozvoljen neometan ulaz" i "najoštrije odbacuje insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posjedovanja dokumenata" koje su izdale vlasti u Prištini, pozivajući kosovske dužnosnike da "ne šire paniku i lažno informiraju javnost". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije