Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA ISTRAŽUJE

MUP se oglasio o stranici 'Hrvatske izdajice': 'Provodimo izvide'

Screenshot/Sanjin Strukic/PIXSELL
01.12.2021.
u 16:22

Stranica traži da se unose osobni podaci, brojevi telefona, imena osoba koje su u bliskom srodstvu s osobama iz javnog života s navedenog popisa

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) potvrdili su za Večernji list da policija istražuje internetsku stranicu imena "Hrvatski izdajnici" koja se širi internetom i na kojoj se nalazi baza podataka u koju građani mogu upisivati imena navodnih hrvatskih izdajnika kao i njihove osobne podatke.

- Obavještavamo Vas kako u odnosu na podatke objavljene na stranici koju navodite policija provodi izvide u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.

S obzirom da je postupanje tijekom izvida sukladno čl. 206. F Zakona o kaznenom postupku tajno, u ovom trenutku Vam ne možemo dostaviti konkretne podatke o poduzetim aktivnostima niti utvrđenim činjenicama - kazali su nam kratko iz MUP-a.

Podsjetimo, kako su ranije izvijestila 24sata, učiteljica Bernarda Jug pozvala je građane da ispune bazu podataka na spornoj stranici. Riječ je o stranici čija je domena registrirana u Rusiji, a kao logo ima omču. Pokrenuta je 19. studenoga ove godine. 

Stranica traži da se unose osobni podaci, brojevi telefona, imena osoba koje su u bliskom srodstvu s osobama iz javnog života s navedenog popisa. 

"Ovdje možete pronaći izjadnike hrvatskog naroda, molimo Vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih MI, NAROD, možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, Hvala vam svima, Slobodnim ljudima. Možete prijaviti imena, adrese (kuće, vikendice, imanja), brojeve telefona, e-mailove, sve što znate ili ste spremni podijeliti sa Hrvatskim Narodom", prenosimo citate sa sporne stranice u izvornom obliku, bez ispravaka

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

VE
Ventilator2
16:59 01.12.2021.

Nigdje reklame za stranicu osim u medijima 🤣🤣

Avatar RayBanJelacic
RayBanJelacic
16:50 01.12.2021.

Ako tu nema Bude Lončara i Stipe Mesića, onda je to glupa stranica.

Avatar vratar3
vratar3
16:38 01.12.2021.

pa izdajnici nikada nisu bili u udžbenicima kada se vršila izdaja, nego tek kasnije nažlost! nice try!!!! 😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije