Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA GRAĐANA

MUP se oglasio o anonimnim dojavama o navodnim bombama na sudovima diljem zemlje

U Valbandonu održana zajednička vježba hrvatske i njemačke policije kojoj je nazočio Božinović
Sasa Miljevic/PIXSELL
05.12.2022.
u 11:10

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192", navodi se u priopćenju.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) oglasilo se priopćenjem vezano uz anonimne dojave o bombama postavljenima u sudovima diljem zemlje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području *navodno postavljene eksplozivne naprave*.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

VIDEO: Dojave o bombama na više hrvatskih sudova: U tijeku su protueksplozivni pregledi

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.  Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192", navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, jutros su brojni sudovi diljem zemlje dobili mail u kojem stoji kako su na sudovima postavljene eksplozivne naprave. U tijeku je evakuacija zaposlenika i pregled prostorija pravosudnih tijela.

Situaciju uživo možete pratiti OVDJE.

VIDEO: Dojava o bombi na Županijskom sudu u Splitu
 

Komentara 2

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:54 05.12.2022.

MUP se oglasio o anonimnim dojavama o navodnim bombama na sudovima diljem zemlje sa domoljubnom porukom da su za eksplozije domova i domači vatromet spremni.

MO
modovisisajteMaraschino
11:14 05.12.2022.

otvoriti Goli otok pa neka tucaju kamen ako im je dosadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije