Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podmetanja

MUP provjerava je li HDZ uključio i tajne službe u sukob u stranci

'29.12.2011., Zagreb - Prva sjednica Vlade pod vodstvom premijera Zorana Milanovica.Ranko Ostojic  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
Autor
Ivanka Toma
01.02.2012.
u 23:00

Kandidat za predsjednika osječke organizacije HDZ-a Josip Salapić prijavio je policiji zloporabu represivnog aparata

Unutarnja kontrola MUP-a provjerava tvrdnje HDZ-ova saborskog zastupnika i kandidata za predsjednika osječke organizacije HDZ-a Josipa Salapića da je represivni aparat upleten u razračunavanja unutar HDZ-a.

Objasnio mu postupak

– Točno je da mi se javio zastupnik Salapić s tvrdnjama o pritiscima i podmetanjima te s optužbom na račun policije i tajnih službi. Objasnio sam mu postupak koji vrijedi za sve građane, pa tako i za njega – rekao nam je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Dodao je da je Salapića uputio da o svim prigovorima koje ima na račun policije napiše predstavku i dostavi je MUP-u. Kaže kako je Salapić to odmah učinio i da se Unutarnja kontrola iz Zagreba uputila u Osijek, gdje će provjeriti sve optužbe.

– O rezultatima provjere obavijestit ćemo zastupnika Salapića – kaže ministar. U odnosu na pritužbe za zloporabu tajnih službi u svrhu razračunavanja unutar HDZ-a Ostojić kaže da je Salapića uputio da prigovor podnese Vijeću za građanski nadzor sigurnosnih službi koje djeluje u sklopu saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Ovo je Vijeće ovlašteno da po pritužbi građanina uđe u tajnu službu i provjeri je li prema ikome bilo kakvih postupanja.

U četvrtak primopredaja

U četvrtak je predviđena primopredaja dužnosti u Vijeću. Dosadašnji predsjednik Vijeća i Odbora za unutarnju politiku Ranko Ostojić u četvrtak će obaviti primopredaju dužnosti Miroslavu Tuđmanu, koji preuzima funkciju. Činjenicu da je HDZ kandidirao Tuđmana na čelo Odbora koji nadzire tajne službe neki su skloni tumačiti u kontekstu sukoba između predsjedničkih kandidata u HDZ-u. Kažu da je Jadranka Kosor instalirala Tuđmana samo zato da bi izbjegla Tomislava Karamarka.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
23:23 01.02.2012.

01.02.2012. u 23:04h macor je napisao/la: Tajne sluzbe su uvijek bile oruzje HDZ-a. Ovo je priznanje onih koji su za to znali. Do juce njihovi a od danas konkurencije. Plati pa vladaj i unistavaj **** Da je to tako, ondaa mnogi ne bi bili na funkcijama, a pogotovo ne ovakvi diletantski komi-apartčiki kakav je Ranko Ostojić, nego bi taj radi neopravdano potrošenih cca 1,5 milijuna kuna i više nego izdaje kada je kao Ravnatelj policije stavio engleskim službama policiju na raspolaganje bio, ako ne u zatvoru, barem procesuiran i maknut doživotno iz društveno političkog života, a ne glumio ministra unutrašnjih poslova o kojem resoru nema pojma, ali misli da zna!

ST
standup
23:38 01.02.2012.

..eko, sada cé Ranko-Milicajac sve \"po zakonu\" i sa pendrekom-rjesíti.., a cúdno da se ni sitija svojih judbasá i njihovih tajnih politickih -mrizá ??

MA
macor
23:04 01.02.2012.

Tajne sluzbe su uvijek bile oruzje HDZ-a. Ovo je priznanje onih koji su za to znali. Do juce njihovi a od danas konkurencije. Plati pa vladaj i unistavaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije