Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li vam istekla?

MUP poziva građane da provjere imaju li važeću osobnu iskaznicu

MUP
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.04.2016.
u 12:25

- Uvidom u službene evidencije Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno evidenciju izdanih osobnih iskaznica, utvrđeno je kako velik broj građana posjeduje osobnu iskaznicu kojoj je protekao rok važenja- navode u priopćenju.

MUP poziva građane s prebivalištem na području Republike Hrvatske i starije od 18 godina da provjere imaju li važeću osobnu iskaznicu.

- Uvidom u službene evidencije Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno evidenciju izdanih osobnih iskaznica, utvrđeno je kako velik broj građana posjeduje osobnu iskaznicu kojoj je protekao rok važenja.

Člankom 5. stavkom 1. točkom 3. Zakona o osobnoj iskaznici („Narodne novine“, broj: 62/15) propisana je obveza stranke da podnese zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice ukoliko je prethodnoj istekao rok važenja. Prekršajnim odredbama navedenog Zakona propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna osobama koje, u roku od petnaest dana od isteka prethodne osobne iskaznice, ne podnesu zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice- navode u priopćenju. 

>> Tko je novi privremeni ravnatelj policije?

Komentara 5

HE
herojulice
13:04 07.04.2016.

Više od devedeset posto su oni koji su je vadili zbog putovnice. To su sve reda-radi prijave a svi se nalaze negdje van Hrvatske.

Avatar Peterančan
Peterančan
17:20 07.04.2016.

A građani pozivaju MUP da provjeri jel im sve na broju u ladicama.

AM
ana.marinov
21:43 07.04.2016.

a građani pozivaju MUP da u svim PU provjere sefove, jeli sva lova, zlato, droga još unutra... kazna za nestanak je trenutno smjenjivanje sa dužnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije