Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI SU TAJNI

MUP odbacio optužbe o fiktivnom prebivalištu predstojnika premijerova ureda

Zagreb: Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić dao je izjavu o obnovi stana
Davorin Visnjic/PIXSELL
26.01.2022.
u 20:00

Upitani da objave evidenciju prebivališta i boravišta Frke Petešića u MUP-u kažu da su takvi podaci sadržani u Informacijskom sustavu MUP-a te su označeni klasificiranim i ne mogu se ustupati javnosti.

MUP je u srijedu odbacio javno iznesene optužbe o fiktivnom prebivalištu predstojnika premijerova ureda Zvonimira Frke Petešića navodeći da se o tome ne može govoriti ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište.

Upitani da objave evidenciju prebivališta i boravišta Frke Petešića u MUP-u kažu da su takvi podaci sadržani u Informacijskom sustavu MUP-a te su označeni klasificiranim i ne mogu se ustupati javnosti.

„No, možemo potvrditi da Frka Petešić ima regulirano prebivalište i boravište. Dakle, ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište ne možemo govoriti o fiktivnom prebivalištu”, odgovaraju u MUP-u.

Na tvrdnje da se boravište može produljiti najviše dva puta, odnosno kroz dvije godine u MUP-u pojašnjavaju da Zakon o prebivalištu navodi iznimku u članku koji propisuje da za osobe koje u mjestu boravišta obavljaju poslove koji nisu trajnog karaktera, boravište može trajati koliko traje i zaposlenje.

Ukoliko osoba nema regulirano boravište Policijska uprava na čijem području osoba ima prijavljeno prebivalište ima ovlast po službenoj dužnosti donijeti rješenje o odjavi prebivališta ako u obavljanju pojedinih policijskih ili drugih poslova dođe do podatka da osoba ne živi na adresi prebivališta ili ako o tome bude obaviještena od strane drugih tijela javne vlasti te drugih pravnih i fizičkih osoba, stoji u MUP-ovu odgovoru Hini.

VIDEO: Policajac pomogao čovjeku koji je pao s vlaka u pokretu. Pogledajte dramatičnu snimku.

 

Komentara 5

DU
Deleted user
23:06 26.01.2022.

Tko bi to pomislio?

ES
estuar
00:04 27.01.2022.

Ne dirajte nam Frku! Nek raste i razvija se.

RE
realisticki
12:40 27.01.2022.

Kad se radi o HDZ-ovcima, onda je sve tajna, ili oni koji bi trebali nešto znati, neznaju ništa-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije