Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA OBAVIJEST

MUP objavio: Evo što će se dogoditi građanima koji na vrijeme ne podignu vozačku

vozačka dozvola
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.02.2020.
u 08:35

U pogledu vozačkih dozvola oglasio SE MUP na svojim službenim stranicama.

Vozačku dozvolu izrađenu u redovnom postupku vozaču uručuje policijska uprava, odnosno policijska postaja u kojoj je podnesen zahtjev za izdavanje vozačke dozvole.

U pogledu vozačkih dozvola, njezina izdavanja i čitave birokratske te pravne procedure oglasio se i MUP na svojim službenim stranicama, a vjerojatno zbog sve češćih nedoumica koje su oko propisanih pravila imali vozači.

Potvrda za upravljanje vozilom

Prije svega trebali biste znati da isključivo policijska uprava odnosno postaja građanima izdaje vozačku dozvolu. Tom prilikom vozač će prvo dobiti potvrdu koja vrijedi za upravljanje vozilima u prometu 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole, a podnositelj zahtjeva ju je dužan vratiti nadležnom tijelu prilikom uručenja vozačke dozvale.

Rokovi

Nadalje, vozačka dozvola se izdaje najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku. U ubrzanom postupku vozačka dozvola izdaje se u roku od tri radna dana, a u žurnom postupku u roku od 24 sata od podnošenja zahtjeva.

Dostava i izdavanje

Vozačku dozvolu izrađenu u redovnom postupku vozaču uručuje policijska uprava, odnosno policijska postaja u kojoj je podnesen zahtjev. Vozačka dozvola može se dostaviti putem dostavne službe na adresu prebivališta, boravišta, uobičajenog prebivališta ili odobrenog stalnog ili privremenog boravka vozača ako je takav način dostave zatražen prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole.Vozačku dozvolu izrađenu u ubrzanom postupku vozaču uručuje policijska uprava u kojoj je zahtjev podnesen, odnosno u čijem je sastavu policijska postaja u kojoj je zahtjev podnesen, a vozačku dozvolu izrađenu u žurnom postupku vozaču uručuje Policijska uprava zagrebačka.

Posljedice za nepoštovanje rokova

Ako vozač ne preuzme vozačku dozvolu u idućih 90 dana od dana isteka rokova propisanih za izradu vozačke dozvole, nadležno tijelo će poništiti vozačku dozvolu.

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
14:12 17.02.2020.

Hoće li se vozačka dozvola poništiti i zaposleniku MUP-a koji je kroz naseljeno mjesto vozio 150 km/h?

DA
dam63
09:52 17.02.2020.

Koje budale donose ovakove zakone i propise. Poništavanje vozacke ako je ne podignes. Boze budala.

DR
Drava1
14:23 17.02.2020.

Takve odluke mogu donositi ljudi koji nemaju veze sa stvarnošću ali to je u Hrvatskoj postala tradicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije