Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

MUP: Dvaput smo obavijestili DORH o kompromitaciji istrage

Milijan Brkić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
03.10.2018.
u 12:14

Prvi put je to bilo krajem lipnja 2011. godine, a potom sredinom srpnja 2011. Tim su povodom poduzimane zajedničke mjere i radnje, priopćio je MUP

MUP je objavio da je dva puta obavijestio DORH o kompromitaciji istrage o prostituciji, prenosi N1.

Nakon objave Nacionala da je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić 2011., dok je bio zamjenik ravnatelja policije, otkrivao detalje policijskih istraga osumnjičenima, MUP je priopćio da su tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. još u lipnju iste godine izvijestili nadležno državno odvjetništvo vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji.

Pogledajte izjave Kreše Beljaka i Davora Bernardića o dogovoru oporbe o inicijativi za osnivanje istražnog povjerenstva o zlouporabama službi:

Na pitanje kako je moguće da su DORH obavijestili o tome u lipnju, a dokument koji je Nacional objavio nastao je u srpnju te godine, odgovorili su sljedeće:

"Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine. Prvi put krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje. Pismeno objavljeno u tjedniku, a koje je nadležna ustrojstvena jedinica policije 25. srpnja 2011. godine uputila Upravi kriminalističke policije, ne predstavlja prva saznanja o kompromitaciji, već predstavlja izvješće o svim mjerama i radnjama koje su u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzete u navedenom kriminalističkom istraživanju". 

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, rekao je pak da se ne može osnovati saborsko povjerenstvo za aferu SMS jer je slučaj na sudu.

– Još nisam dobio niti je u tajništvu Sabora zaprimljen prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva o aferi SMS. Zakon o istražnim povjerenstvima je jasan i on govori, kada se za određeni postupak otvori sudbeni postupak, da prestaje s radom istražno povjerenstvo – rekao je Bačić, dodajući da bi osnivanje povjerenstva bilo bi u suprotnosti sa zakonom.

Pogledajte video kronologije afere lažnih SMS-ova:

Ključne riječi

Komentara 80

Avatar MK
MK
13:03 03.10.2018.

Ovo Brkicu vjerojatno Bozinovic smjesta - jer da je nesto to bi vec i Ostojic i Orepic prije zarolali, i ovaj iz Rijeke bi se isto vec prije javio... Nakon sto je ovaj iz Rijeke spojio (SMS 2018 i Prostituciju 2011), i mediji su spojili slucaj (SMS 2018 i Prostitucija 2011) - samo jos fali da i USKOK i DORH spoje slucajeve (SMS 2018 i Prostitucija 2011) - pa da za Brkica organiziramo "jedno svetsko sudenje"... A kauzalitet? Sve vec videno - nista novo...

JK
ja-kan
13:03 03.10.2018.

Baš me zanima dali će Mup obavijestiti Dorh da netko nezakonito prodaje informacije iz policijskih istraga Nacionalu?

DU
Deleted user
12:43 03.10.2018.

Na Vasu se napada zato sto je Hrvat, katolik i branitelj domoljubni heroj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije