Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB SA SAUCHOM

MUP dva dana istražuje izgred na Sljemenu

Tomislav Saucha
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.01.2015.
u 10:58

Ako je sve točno, posljedice treba snositi Saucha, ali i načelnik policije

Naša policija već je toliko puta dokazala da je u kratkom vremenu u stanju otkriti čuda, ali Unutarnja kontrola MUP-a već dva radna dana istražuje što se dogodilo pod šatorom na Sljemenu, jesu li trijezni interventni policajci napali predstojnika premijerova ureda Tomislava Sauchu ili je on, alkoholiziran, verbalno napao njih, vrijeđajući ih i prijeteći im njihovim ministrom i ravnateljem policije.

Jučer uoči sjednice Vlade ni ministar Ranko Ostojić nije mogao reći ništa više od toga da je istraga u tijeku. Čak ni predsjednik Vlade Zoran Milanović ni jučer do 15.30 sati službeno još nije znao što se dogodilo na Sljemenu, a iz njegova nam ureda nisu mogli odgovoriti je li premijer pitao svoga najbližeg suradnika što se dogodilo na Sljemenu. S obzirom na to da se Saucha ne javlja ni novinarima, pitanje je što je s njim, dolazi li na posao, je li na bolovanju, je li barem Unutarnjoj kontroli MUP-a rekao što se dogodilo, ili se brani šutnjom.

To što je Unutarnja kontrola MUP-a preuzela slučaj incidenta na Sljemenu od zagrebačke policije, i da joj tako puno treba da ga riješi, govori nam da se događa nešto dramatično.

Tenzije je podiglo i priopćenje Sindikata policije Hrvatske koje inzistira na neovisnoj istrazi Unutarnje kontrole MUP-a neovisno o tomu što je riječ o predstojniku premijerova ureda. Premda sumnju već baca činjenica da Ravnateljstvo MUP-a nije odmah priopćilo barem da se dogodio incident i da istražuje njegove okolnosti, ne čekajući hoće li što o tomu doznati mediji. Sindikat s potpisom Dubravka Jagića ističe da je “vrijeđanje i napad na policijske službenike uvreda i napad na samu državu i njezine građane” te ako se navodi iz medija pokažu točnima, inzistiraju na pokretanju prekršajnog postupka, javnoj isprici svim policijskim službenicima, a osobito onima koji su verbalno napadnuti, te od premijera očekuju da u tom slučaju sankcionira predstojnika svog ureda.

Iz pouzdanih izvora bliskih interventnoj policiji dobili smo informaciju da interventni policajci inzistiraju na prekršajnoj prijavi protiv Sauche, što je problem za državni vrh. To bi povlačilo za sobom i odgovornost Davora Posilovića, načelnika sektora policije PU zagrebačke, pod čijom je ingerencijom i interventna policija, jer je on, prema pisanju medija, navodno smirio situaciju tako što je poslao pripadnike interventne policije dalje!? Dakako, ako je bilo takve intervencije, to onda povlači i Sauchinu političku odgovornost. Od njemu bliskih osoba do novinara su dopirale informacije koje govore da njegova navodna bahatost nije eksces, a svoj ružan odnos prema policiji demonstrirao je i u Zračnoj luci Zagreb na dočeku generala Ante Gotovine i Mladena Markača, kad je vikao na aerodromsku policiju nezadovoljan što je ondje red uvodio Josip Klemm, a dva-tri dana nakon toga smijenjen je načelnik policije Darko Car.

Komentara 82

BU
Bulaba
11:11 09.01.2015.

A tko ne bi postao bezobrazan, nasilan, bahat, arogantan i primitivan pokraj onakvog šefa? Možemo samo nagađati na što sliči Milanovićev kabinet pokraj onakvog premijera i ovakvog šefa kabineta.

Avatar alojzijelojzek1967
alojzijelojzek1967
11:09 09.01.2015.

Hrvati, ne glasajte za Josipovića.

Avatar tituš
tituš
11:06 09.01.2015.

sposobna Rankova milicija, umni i verbalni Zoranovi kapaciteti ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije