Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umro od groma

Munja je udarila na isto igralište i prije tri godine, nitko nije mario

Umro dječak (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/8
09.06.2013.
u 12:17

Iz bjelovarske bolnice su potvrdili da je dječak kojeg je jučer pogodio grom usred nogometne utakmice, preminuo

Bol i tuga zavladali su u Novom Račom i cijelim bjelovarskim krajem nakon što se saznalo da je 16-godišnji nogometaš D. N. preminuo od posljedica udara groma.  Nesretnog mladića, podsjetimo, grom je udario dan prije na nogometnom igralištu oko 17.15 sati dok je sa svojim suigračima pionirske momčadi tamošnjeg NK Trnskog igrao prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz obližnjeg Brezovca.  U subotu popodne nad Novom Račom navukli su se tmurni oblaci iz kojih je u jednom trenutku sijevnula munja te je grom nesretnog mladića pogodio u glavu.

Drugi mladić stabilno

 – Utakmica je trajala samo petnaestak minuta kada je počela sitna kiša i odjednom se čuo silan prasak. Sve mi se zabijelilo pred očima i ništa nisam vidio. Kada sam se pribrao, vidio sam kako većina igrača bježi prema svlačionici, no dvojica su ostala ležati na sredini terena.

Nekoliko nas im je pritrčalo i ubrzo smo ih prenijeli na stol ispred klupskih prostorija gdje im je pružena pomoć. Ti trenuci do dolaska ekipe Hitne pomoći bili su doista užasni – ispričao je jučer Tomislav Šarić, 17-godišnji junior kluba i jedan od očevidaca nemilog događaja.

Nesretni 16-godišnjak završio je na intenzivnoj njezi bjelovarske bolnice, gdje su se liječnici cijelu noć borili za njegov život, no nisu ga uspjeli spasiti.

– Sa žaljenjem možemo potvrditi da je mladić preminuo. O detaljima ozljede znat će se više nakon obdukcije tijela, no možemo reći da je najvjerojatnije preminuo zbog specifičnog poremećaj srčanog ritma i posljedica koje su nastale – kazao je dr. Željko Štivić, pomoćnik ravnatelja za kiruršku djelatnost.

Šest je mladića zatražilo pomoć u bjelovarskoj bolnici. Drugi mladić koji je ostao ležati na tlu nakon udara groma osjeća se dobro.

– Ne sjećam se baš dobro svega, no znam da se nakon udara jedino nas dvojica nismo podigla s terena na kojem smo u trenu svi popadali – još uvijek pod dojmom nesreće kazao je iz bolničke postelje 14-godišnji Kristijan Pavešić.

Prema ocjeni liječnika, stanje mu je stabilno, no za svaki slučaj zadržan je na daljnjim pretragama. Ostala četvorica nisu ni zadržavana u bolnici.

U kući preminulog mladića vladala je golema tuga i nitko nije htio razgovarati s novinarima.

Nesreća se mogla izbjeći?

U Novoj Rači nitko se ne sjeća ovako bizarne nesreće premda se ona možda mogla i predvidjeti.

Naime, Dario Jaušić, ravnatelj škole i jedan od trenera u klubu, potvrdio je da subotnji udar groma na tom igralištu ipak nije prvi takav slučaj.

– Prije tri godine tijekom treninga također je udario grom, no nitko tome tada nije pridavao pozornost jer nitko nije stradao – kazao je te dodao da je poslije čuo da grom možda privlače visoka stabla oraha koja okružuju igralište.

Je li to doista tako, nakon ove nesreće zasigurno će se morati ispitati.

>>Grom udario u igralište i ozlijedio mlade nogometaše!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije