Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Muftija: Uklonite s mobitela stihove iz Kurana!

Muslimanima se zabranjuje da im mobitel zvoni poput poziva na molitvu
AFP PHOTO
24.01.2010.
u 17:00

Veliki muftija objavio je fetvu pozivajući vjernike da s mobilnih aparata uklone sve melodije koje sadrže stihove iz Kurana te melodiju s ezanom, što je poziv na dnevnu molitvu

Egipatski muftija Ali Gomaa pozvao je sve muslimane u toj zemlji neka prestanu upotrebljavati islamski poziv na molitvu kao melodiju zvona na mobilnom aparatu. Veliki muftija objavio je fetvu pozivajući vjernike da s mobilnih aparata uklone sve melodije koje sadrže stihove iz Kurana te melodiju s ezanom, što je poziv na dnevnu molitvu.

U obrazloženju svoje fetve muftija je kazao da su takvi zvuci na mobitelima neprikladni i predstavljaju ruganje Božjim riječima. “Božje riječi su svete. On nam je naredio da ih poštujemo i slavimo”, istaknuo je muftija dodajući da su muslimani dužni moliti se pet puta na dan, ali poziv na molitvu upućuje se isključivo iz džamije, a ne s mobitela. “Uporaba takvih melodija za zvono na telefonu zbunjuje i dovodi narod u zabludu”, poručio je Ali Gomaa.

U Egiptu su inače veoma popularne melodije sa stihovima iz Kurana i melodija s ezanom. Gomaa je pozvao da ih zamijene islamskim hvalospjevima ili vjerskom prozom ili pak uobičajenom zvonjavom.

Ključne riječi

Komentara 11

PO
pocrn
23:07 24.01.2010.

..a zapravo, na zalost ni nema nekakve vece razlike izmedu .. ...ovoga muftije ili bilo kojeg drugog muslimanskoga svestenika ili pak nekoga komunistickog ili fasistickoga vode, \"obatrojica\" bi bez veceg razmisljanja hladnokrvno ubijala da istjeraju \"svoje\".!Bok!

Avatar miletiml
miletiml
17:08 24.01.2010.

svi ste vi isti i popovi i hodje i svecenici lopovska bagra koja odredjuje sto je ispravno a sto ne, a dok vas nitko ne vidi i jedete i pijete i kockate i jeb*** sram vas moze biti

OB
-obrisani-
23:07 24.01.2010.

sta je pjesnik ovdje htio reci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije