Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mucalo intendant splitskog HNK: Ovo je kruna moje karijere

"Samo sretni i zadovoljni djelatnici HNK Split mogu stvarati takva kazališna djela nakon kojih će gledatelju i odlaziti kući sretni i zadovoljni", ključna je rečenica Mucalovog programa rada.
09. lipnja 2010. u 21:00 29 komentara 48 prikaza
mucalo
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Duško Mucalo, diplomirani ekonomist i poznati pjevač, imenovan je intendantom HNK Split. Za njega je jednoglasno glasovalo 13 vijećnika splitskog Gradskog vijeća, dok su ostali prije napustili sjednicu.

- Ovo je kruna moje karijere. Očekivao sam žestoke reakcije, ali baš ovako žestoke ne - izjavio je Mucalo ističući da su građani Splita izabrali intendanta kazališta
jer prije godina dana su, pojasnio je, izabrali Keruma za gradonačelnika, onda Gradsko vijeće koje izabralo novo kazlišno vijeće koje je predložilo njega za intendanta.

>> Kazališno vijeće: Mucalo će riješiti problem pijanaca u splitskom HNK!

>> Kerumov zabavljač Mucalo na čelu splitskog HNK?

Na upit jeste li vi Kerumov čovjek, odgovorio je "ja sam Duško Mucalo, diplomirani ekonomist, nezavisan i neovisan".
 
Naglasio je da je bit njegovog programa Hrvatsko narodno kazalište Split te da su će gledatelji biti najmjerodavniji kritičari rada splitskog kazališta.

"Samo sretni i zadovoljni djelatnici HNK Split mogu stvarati takva kazališna djela nakon kojih će gledatelju i odlaziti kući sretni i zadovoljni", ključna je rečenica Mucalovog programa rada.

- Ulični pjevač nisam nikad bio, pustite me godinu dana, pogledajte desetak predstava, a onda ocijenite jesam li diletant - poručio je Mucalo, svima koji su ga žestoko proteklih dana kritizirali.

Prije odabira novog intendanta vijećnici napustili Keruma
Vijećnici SDP-a, HNS-a, HDZ-a, ali i nezavisni Nikola Grabić i Milica Cipci (Stranka umirovljenka) napustili su sjednicu Gradskog vijeća Splita demonstrativno nakon gotovo 12 sati zasjedanja.

Istaknuli su kako su izišli zbog sadržaja i načina na koji radi Gradsko vijeće te da je u splitskom parlamentu ubijena demokaracija.

Zanimljivo je da je Milica Cipci uvijek do sada bila "sigurna Kerumova ruka", smatrali su je dijelom njegove vlasti.

No, situacija se potpuno promijenila, okrenula je leđa pri točki o ravnatljici dječjeg vrtića Marjan.

Ne može netko raspisati natječaj za ravnateljicu dječjeg vrtića pa ga poništiti zato što nije izabran njegov kadar - istaknuo je Ivica Parić, oporbeni vijećnik.

Puno žešća, i to vrlo neočekivano bila je Milica Cipci  koja je rekla "Idemo cijeniti predsjednicu gradskog vijeća", a riječ je o Kerumovoj sestri Nevenki Bečić.

Kerum za sada više nema većinu, odnosno nema kvoruma za nastavak sjednice na kojoj je preostalo imenovati Duška Mucla intendantom HNK Split.

Predsjednica vijeća odredila je pauzu od 20 minuta.

Gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako su vijećnici koji su napustili sjednicu namjerno iskonstruirali svađu te izazivali nervozu predsjednici Gradskog vijeća.

- Već su umorni pa su odlazili, kazao je sa smješkom Kerum poručujući da će se sjednica 100 posto nastaviti.

Upravo je stigao vijećnik HSP-a Luka Roguljić koji danas nije nazočio sjednici Gradskog vijeća. Ostaje zaključiti da je Kerum stvarno snalažljiv i da uvijek ima "asa u rukavu". Sada će vjerojatno imati kvorum za izabrati Mucala za intendanta.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • -obrisani-:

    split se pretvara u vecu komediju od zagreba...kerum, mucalo, poklepovic....severina XD ...

  • tribić:

    Mucalo \"creme de la creme\" splitskog varoša!? Tijardoviću, sva srića da si živio onda!

  • propalismoFranjoskroz:

    stvari idu svojim tijekom.Kerum,Mucalo.E da je Cohen znao za Hrvatsku,nikad ne bi Borata smjestio u Kazahstan