Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sotonisti u Zadru?

Msgr.Bolobanić: 'Sotonisti čupaju i okreću križeve naopako'

krizevi (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/8
08.01.2011.
u 12:05

Ovo je u svakom slučaju napad na simbol naše vjere, na križ, no ja ja bih prepustio policiji da utvrdi o čemu je stvarno bilo riječ i tko je i zašto je počinitelj - rekao nam je je msgr. Milivoj Bolobanić

ZADAR – Mladić (24) bio je priveden na policiju zbog sumnje da je uništavao križeve na zadarskom groblju, no pušten je nakon ispitivanja.

Kao što smo već pisali, u noći na petak nepoznati vandal iščupao je i naopako okrenuo 72 križa na gradskom groblju u Zadru. I što je najgore, to nije prvi put. Točnije, u posljednjih nekoliko godina nešto slično dogodilo se tri puta.

– Vandalizam na groblju naši su djelatnici uočili u petak ujutro. Pretpostavljamo da se sve zbilo noć ranije. Nažalost, ovo nije prvi put jer su križevi iščupani i okrenuti naopako još 2005., ali i prošlog Uskrsa. No tada je oštećenih križeva bilo mnogo manje nego preksinoć – rekao je Hrvoje Grdović, direktor gradske tvrtke Nasadi koja se brine o održavanju gradskog groblja.

>>Na zadarskom groblju iščupali i okrenuli naopako 72 križa

Objasnio je da je počinitelj otprije šest godina, po njegovim informacijama, nađen. Da će policija naći počinitelja i ovaj put, nada se i monsinjor Milivoj Bolobanić, inače autor knjige ”Kako prepoznati zamke Zloga”, koji je poznat po svojim duhovnim obnovama.

– Nemam saznanja da su se u Zadru organizirali sotonisti, no zabrinjava to što se ovo ponavlja. Ipak, samo čupanje i okretanje križeva naopako jest način na koji se ponašaju sotonisti. Ovo je u svakom slučaju napad na simbol naše vjere, na križ. Ipak, ja bih prepustio policiji da utvrdi o čemu je stvarno bila riječ i tko je i zašto počinitelj – rekao je mons Milivoj Bolobanić.

U zadarskoj policiji pak kažu da se za počiniteljem intenzivno traga. Kada bude uhićen, bit će jasnije i što ga je natjeralo na oskvrnuće grobova i remećenje mira pokojnika. Za sada se samo pretpostavlja da nije riječ o nacionalno motiviranom vandalizmu jer su oštećeni i katolički i pravoslavni grobovi.

Komentara 31

OB
-obrisani-
15:45 08.01.2011.

SRBI BEMJE VAS U STAU!

OB
-obrisani-
12:52 09.01.2011.

Došao Đavo po svoje.

RA
rastamanaman
15:27 08.01.2011.

Bravo braćo, sinovi sotone! Živio Belzebub! 666

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije