Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerski život

Mrzljak: Pozvani smo prepoznati i prihvatiti Riječ Božju

'09.04.2010., Kaznionica Varazdin, Varazdin - Varazdinski biskup Josip Mrzljak odrzao Svetu misu u varazdinskoj kaznionici Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
29.11.2010.
u 13:12

Za đakone su u katedrali zaređeni Ivica Cujzek iz župe Lepoglava, Hrvoje Damiš iz župe Mačkovec i Dario Paviša iz župe Kalinovac

U katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu tijekom euharistijskog slavlja koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak za đakone su zaređeni Ivica Cujzek iz župe Lepoglava, Hrvoje Damiš iz župe Mačkovec i Dario Paviša iz župe Kalinovac. U svojoj je propovijedi  biskup Mrzljak podsjetio da su za vrijeme došašća vjernici pozvani pokrenuti se i poći na put.

- Pitanje je kamo i je li to neko turističko putovanje na koje nas poziva vanjski svijet - primijetio je biskup. Crkva, dodao je, poziva na jedno drugačije i teže putovanje.

- To je putovanje u sebe, u svoje srce i dušu. Na tom putovanju mi možemo vidjeti sebe - rekao je mons. Mrzljak, dodavši kako se zato i pale svijeće četiri nedjelje da bismo bili potaknuti prepoznati svjetlo Kristovo, koje će se proslaviti u božićnoj noći te to svjetlo unositi u svoje srce i dušu.

- Pozvani smo prepoznati i zatim prihvatiti i usvojiti Božju riječ, kako bi se mogla nastaniti u nama. Iz tog je razloga ovo putovanje u našu dušu smionije -  istaknuo je biskup.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije