Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTOPILE SE DVIJE SESTRE

'Najnormalnije su otišle na plažu. Starija nikada ne bi išla u dublju vodu jer se bojala'

pomorska policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.10.2018.
u 15:46

Policija je potvrdila da nestanak dviju žena nitko nije prijavio, a nije isključila niti mogućnost samoubojstva.

Dvije sestre iz Slavonije tragično su i pod do kraja neutvrđenim okolnostima stradale u moru kod mjesta Ždrelac. Naime, iako je policija utvrdila da na tijelima 58-godišnjakinje i 53-godišnjakinje nema tragova nasilja i da je smrt uslijedila uslijed utapanja, okolnosti stradavanja vjerojatno nikad do kraja neće biti rasvijetljene.

Ono što je poznato jest da je more u srijedu izbacilo tijelo jedne od preminulih žena na obalu kod rta Karantun, a da je u neposrednoj blizini dan kasnije u moru pronađeno drugo tijelo. 

Nitko nije prijavio nestanak žena u posljednjih desetak dana koliko se pretpostavlja da su bile u moru, no policija je pronašla neke njihove osobne stvari u blizini i ubrzo su neslužbeno potvrdili da je riječ o sestrama vlasnicama apartmana u Ždrelcu, a sa stalnom adresom u Osijeku. Kasnije nam je potvrđeno da je obitelj obavila prepoznavanje i da je riječ o sestrama koje su bile jako povezane.

Službeno je policija pak izvijestila priopćenjem da je provedenim kriminalističkim istraživanjem događaja pronalaska dva tijela ženskih osoba u moru kod otoka Ugljana utvrđena sumnja da su se dvije žene utopile.  

- Na temelju rezultata istraživanja i provedene obdukcije utvrđeno je da se radi o dvije rodbinski povezane žene u dobi od 53 i 58 godina s osječkog područja, koje su prethodno zajedno boravile u apartmanu u Ždrelcu na otoku Pašmanu. Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je njihova smrt nastupila utapanjem u moru u predjelu rta Karantun na Ugljanu, nasuprot Ždrelca, tijekom prošlog tjedna. 

Kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata kaznenog djela, a o događaju će policija dostaviti izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu - istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske. Policija nije isključila mogućnost samoubojstva.

Sestre čija su tijela pronađena su Marica (58) i Miroslava (53) Vučko. 

- Nemamo puno informacija i čekamo nalaze obdukcije. Sestre su mi najnormalnije otišle iz apartmana na plažu. Starija Marica (58) nikada ne bi išla u dublju vodu jer je bila slab plivač i bojala se vode - kazala nam je treća sestra pokojnih Osječanki, Lidija.

Komentara 13

IL
ilijan
16:18 19.10.2018.

Nešto mi tu nije jasno treća sestra kaže otišle su na plažu to se dogodilo prošli tjedan. Zašto treća sestra nije prijavila nestanak?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
16:20 19.10.2018.

"Sestre su mi najnormalnije otišle iz apartmana na plažu.... - kazala nam je treća sestra" ili je tu nekaj krivo napisano, pa ta 3ca sestra nije s njiima na moru, ili ih ona nije trazila 10 dana.

FI
fifmar
14:34 19.10.2018.

Policija ce danas utvrditi identitet ali znaju da su sestre pedesetogodisnjakinje iz Osijeka bez identititeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije